Formand for transportudvalget vil finde løsninger til trængsel ved Svenstrup

26 juni, 2023 | 20:00
Der er mange biler på strækningen ved Svenstrup, og det giver kødannelse. Det vil formand for transportudvalget Rasmus Prehn nu til livs.
Biler i kø fartgrænser
Billedetekst: Arkiv: bilkø

“Når der er et uheld hver 14. dag ved motorvejsstrækningen ved Svenstrup og fem kilometer nordpå mod Aalborg, er det slet ikke godt nok,” Sådan lyder det fra formand for transportudvalget, Rasmus Prehn (S).

De seneste tre år, har der været 81 trafikuheld på strækningen. Sporet i nordgående retning er særligt belastet. Ifølge vejdirektoratet sker de mange uheld fordi, der i myldretiden er flere biler på vejen, end den er bygget til.

Men der er ikke nogle hurtige løsninger på problemerne. Rundkørsler løser det ikke, fordi der er for mange biler, der vil ned på vejen samtidigt.

Skulle man problemet til livs, så skulle der være tre motorvejsspor i hver retning. Det er dog en dyr løsning.

Rasmus Prehn vender sig derfor mod Trafikministeriet for at finde ud af, hvordan problemet kan løses hurtigst muligt.

“Det er en rigtig dyr omgang med flere spor. Men det vi må gøre nu, det er at høre Transportministeriet, hvad den bedste måde at håndtere den her situation på er. Fordi noget må gøres,” lyder det fra den nordjysk valgte transportordfører.

Det er kun Vendsysselssammenfletningen nord for Limfjordstunnellen, hvor Hirtshalsmotorvejen smelter sammen med Frederikshavnmotorvejen, som giver flere problemer med kødannelser end strækningen ved Svenstrup.

Kilde: TV 2 Nord.

DEKLARATION
Alt. tekst:Biler i kø fartgrænser
Titel:Biler
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden