Formand for transportudvalget vil finde løsninger til trængsel ved Svenstrup

26 juni, 2023 | 18:00
- Af Redaktion
Der er mange biler på strækningen ved Svenstrup, og det giver kødannelse. Det vil formand for transportudvalget Rasmus Prehn nu til livs.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

“Når der er et uheld hver 14. dag ved motorvejsstrækningen ved Svenstrup og fem kilometer nordpå mod Aalborg, er det slet ikke godt nok,” Sådan lyder det fra formand for transportudvalget, Rasmus Prehn (S).

De seneste tre år, har der været 81 trafikuheld på strækningen. Sporet i nordgående retning er særligt belastet. Ifølge vejdirektoratet sker de mange uheld fordi, der i myldretiden er flere biler på vejen, end den er bygget til.

Men der er ikke nogle hurtige løsninger på problemerne. Rundkørsler løser det ikke, fordi der er for mange biler, der vil ned på vejen samtidigt.

Skulle man problemet til livs, så skulle der være tre motorvejsspor i hver retning. Det er dog en dyr løsning.

Rasmus Prehn vender sig derfor mod Trafikministeriet for at finde ud af, hvordan problemet kan løses hurtigst muligt.

“Det er en rigtig dyr omgang med flere spor. Men det vi må gøre nu, det er at høre Transportministeriet, hvad den bedste måde at håndtere den her situation på er. Fordi noget må gøres,” lyder det fra den nordjysk valgte transportordfører.

Det er kun Vendsysselssammenfletningen nord for Limfjordstunnellen, hvor Hirtshalsmotorvejen smelter sammen med Frederikshavnmotorvejen, som giver flere problemer med kødannelser end strækningen ved Svenstrup.

Kilde: TV 2 Nord.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt