Aalborgs almene boligselskaber vil udbrede mere miljøvenligt byggeri

26 juni, 2023 | 05:00
En række almene boligselskaber i Aalborg Kommune er gået sammen om at udbrede mere miljøvenligt byggeri.
Billedetekst: Hensigtserklæringen blev underskrevet ved et arrangement onsdag den 21. juni. På billedet ses Rikke Dreyer, chefkonsulent i Miljømærkning Danmark, Klaus Ringgaard, direktør i Alabu Bolig, Michael Knudsen, byggeteknisk chef i Himmerland Boligforening, Laila Thomsen, formand for Alabu Bolig, Mogens Rank, teknisk chef i Plus Bolig, Ali Hassan, ansvarlig for bæredygtighed hos Plus Bolig og Tobias Bøgeskov Eriksen, byrådsmedlem i Aalborg Kommune.

Initiativet ledes af Tobias Bøgeskov Eriksen (A), medlem af kommunalbestyrelsen, som anser det som afgørende at fremme mere bæredygtigt byggeri og ser Svanemærket som et godt redskab til at sætte skub i udviklingen. Alabu Bolig, Plus Bolig og Himmerland Boligforening har netop underskrevet en hensigtserklæring, hvor de forpligter sig til at vurdere muligheden for at få certificeret deres bygninger med Svanemærket. Miljømærkning Danmark har samtidig forpligtet sig til at tilbyde kompetenceudvikling og løbende uddannelse inden for Svanemærkets krav til nybyggeri og renovering. Formålet er at fremme viden om mere bæredygtigt byggeri og støtte de enkelte boligselskaber i deres arbejde med at opnå certificerede byggerier.

Ifølge Klaus Ringgaard, direktør for Alabu Bolig, ønsker boligselskaberne at tage det næste skridt for at gøre deres byggerier og renoveringsprojekter mere bæredygtige. Han påpeger fordelene ved Svanemærket og dets faste kriterier, der enten opfyldes eller ikke opfyldes, hvilket gør det nemmere at sikre bæredygtige tiltag i byggerierne.

Rådmand for Klima og Miljø i Aalborg, Per Clausen (Ø), understreger vigtigheden af at tænke mere bæredygtighed ind i byggeriet for at nå klimamålsætningerne. Aalborg Kommune har vedtaget en målsætning om at blive klimaneutrale i 2050, hvilket kræver en omstilling i byggeriet. Ud over fokus på energiforbrug skal der også tages højde for valg af bæredygtige byggematerialer. Han glæder sig over initiativet og ser det som et skridt i den rigtige retning for at integrere bæredygtighed i den almene boligsektor.

Tobias Bøgeskov Eriksen fremhæver betydningen af en god dialog mellem interessenter, politikere og boligselskaber for at opnå flere certificerede byggerier og realisere kommunens klimamål. Han påpeger vigtigheden af fælles løft og partnerskaber på tværs af sektorer for at sikre bæredygtighed i byggeriet. Han anerkender de almene boligselskabers arbejde med social bæredygtighed og deres engagement i at fremme grøn bæredygtighed.

Miljømærkning Danmark glæder sig over de almene boligselskabers ambitioner om at udbrede mere miljøvenligt byggeri. De påpeger, at en bygning certificeret med Svanemærket er et bedre valg for miljøet, klimaet og beboerne. Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, udtrykker glæde over, at Alabu Bolig, Himmerland Boligforening og Plus Bolig vil vurdere muligheden for at få certificeret deres bygninger med Svanemærket. Han ser dette som en måde at bidrage til den grønne omstilling og støtte Aalborg Kommunes grønne målsætninger.

Kilde: Miljømærkning Danmark Via Ritzau

DEKLARATION
Titel:Hensigtserklæring almene boligselskaber
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden