MinByAalborg.dk

Aalborg Kommune brugte penge på unødig undersøgelse

26 maj, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Aalborg Forsyning igangsatte en undersøgelse til en værdi af 78.000 kroner - på noget, der allerede var en velkendt sag.
MinByFoto.dk
DEKLARATION
Alt. tekst:MinByFoto.dk
Billedetekst: Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

I efteråret blev den store enhed aktiveret af Aalborg Forsyning. Danwatchs undersøgelsesartikler havde afsløret, at Mercuria Energy Trading, et selskab med tilknytning til De Britiske Jomfruøer, havde solgt kul for mere end 600 mio.

Efter at have hørt om afsløringen blev Per Clausen, der fungerer som bestyrelsesformand i Aalborg Forsyning, overrasket og utilfreds. Dette fik ham til at indlede en undersøgelse af Mercuria med det samme.

Den samlede udgift til undersøgelsen beløber sig til 156.000 kroner for Aalborg Forsyning, hvor Fjernvarme Fyn deler halvdelen af ​​omkostningerne, hvilket er 78.000 kroner.

Som det fremgår, fik Aalborg Forsyning i marts 2022, over seks måneder før Danwatchs første rapport, at vide, at Mercuria Energy Trading har sin ultimative registrering i skattelyet på De Britiske Jomfruøer.

Ved modtagelse af oplysningerne fremgår det, at forvaltningen ikke har foretaget sig noget.

Ifølge Per Clausen var han ikke klar over, at kulhandleren var registreret i lande, der er kendt for at være skattely, før det blev gjort ham opmærksom på det af medierne i november.

Kilde: Nordjyske.dk

Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt