Et skridt frem og tre tilbage – Friis’ tropper rundbarberede AaB

25 oktober, 2022 | 13:00
Nordjyllands fodboldstolthed har ikke flere grå hår at klø sig i efter en solid rundbarbering, da de grønklædte Viborg-gæster holdte legestue med et modløst hjemmehold
AaB
Billedetekst: Foto: MinByAalborg

Det skulle have været en ny begyndelse. Et nyt fodboldkapitel. En frisk start. Vi taler selvfølgelig om nøglekampen mod vi-spiller-altid-uafgjort-Viborg, som skulle katapultere AaB ind i kampen om Top Seks og begrave nedrykningsspøgelset for en stund.

Håbets farve var lysegrønt – blot ikke for AaB

Og selv om de mere skeptiske AaB-fans måske havde frygtet at hiv og sving-sejren mod Vanløse fra landets 4. bedste række, de tre point mod bundproppen Lyngby – der har skrabet fem point sammen i alt og hvoraf det ene gavmildt er doneret af netop AaB – samt en uafgjort mod AC Horsens, ikke var et reelt billede på en fodboldmæssig nordjysk genfødsel. Ja så var der alligevel dækket op med håb for bordenden mandag aften, da den tidligere AaB-træner Jacob Friis og en af sæsonens store overraskelser, sidste års oprykkere fra domkirkebyen Viborg, lagde vejen forbi Aalborg Portland Park til 14. rundes sidste opgør i Superligaen.

Genrejsning i støbeskeen

Her skulle den aalborgensiske genrejsning cementeres med tre nye point til den udsultede nordjyske pointkonto og som skulle bringe AaB helt tilbage i hundeslagsmålet om en plads i det forjættede Top Seks-land. Men måske endnu vigtigere: At flytte fokus væk fra skrækscenariet om at den stolte klub fra 1885 – sammen med håbløst distancerede Lyngby – var en oplagt nedrykningskandidat.

Sådan gik det ikke.

Viborg, der sjældent taber, men til gengæld har store problemer med at vinde – de seneste fire opgør før mandagens kamp var endt i remis og med kun to grønblusede scoringer – nettede mandag aften hele tre gange. Og var det i forvejen ikke en regnfuld og mørk oplevelse for det udsultede nordjyske fodboldpublikum, så blev det det i hvert fald, som kampen skred frem.

Drømmestart …. og Bang! Bang! Bang!

Det startede ellers så smukt med en Ramkilde-scoring. Og rygterne spredte sig som en steppebrand på tribunerne og ved ølboderne: Nu har vi fuldblodsangriber igen. Desværre tog hjemmeholdet så efterfølgende den kollektive beslutning, at stoppe med at spille fodbold og afvente hvad der så ville ske.

Herefter søgte AaB-spillerne efter både modet til at spille fodbold og en plan for hvordan. Der blev ledt med lys og lygte efter en spiller med en brystkasse og gerne med hår og som bonus en tilsyneladende ikke eksisterende struktur, der kunne binde spillet sammen. Alle sammen ingredienser som Jacob Friis’ tropper har på autopilot og ikke er blege for at eksekvere. Bang! Bang! Og Bang! 3-1 og Viborg indtager på imponerende vis 2. pladsen efter 14. runder af 3F Superligaen.

Don’t Look Back in Anger

Og som en AaB-fan konkluderede før han forlod sit oktober-kolde efterårssæde til tonerne fra Oasis og Don’t Look Back in Anger, der ganske ironisk strømmede ud fra stadionhøjtalerne:

– Det er en udfordring at vinde fodboldkampe, når angriberne forsvarer og forsvarspillerne skiftevis ligger i uorganiseret højt pres. Og når alle bolde skal spilles bag ud og til siden 3-4 gange før der må afleveres fremad i banen.

Desperate kampe venter

Nu venter der så tre ualmindeligt vanskelige kampe før der står slavearbejde og VM-glamour på fodboldprogrammet. Først ude mod et desperat kæmpende Brøndby-mandskab, der som Viborg aldrig vinder i Superligaen, men til gengæld heller ikke taber. Så Silkeborg hjemme og til sidst Farumdrengene på udebane. Det kan blive en meget, meget lang vinterpause det nordjyske fodboldflagskib kigger i øjnene.

DEKLARATION
Alt. tekst:AaB
Titel:AaB
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden