MinByAalborg.dk

Dansk aktie oplever en voldsom stigning: Investeringsøkonom opfordrer at vente

25 maj, 2023 | 02:00
- Af Redaktion
Investeringsøkonomen hos Nordnet advarer om at lade sig rive med af stemningen, efter at det danske selskab Asetek har mere end fordoblet sin værdi på blot nogle få dage.
Info:
Aktier, graf.
Foto: Dylan Calluy, Unsplash.

Investorer bør tænke sig om en ekstra gang, før de springer med på den voldsomme vækst og fordobling af værdien i nye aktier. Det råd kommer fra Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet. Han udtaler dette i lyset af den seneste udvikling hos det danske it-selskab Asetek, som på få dage er stormet frem på den danske børs. 

 

Asetek blev børsnoteret for mindre end en uge siden, og aktien steg allerede med over 100 procent mandag. Siden børsåbningen tirsdag er aktien fortsat i positivt territorium. På et tidspunkt var investorerne villige til at betale næsten 11 kr. per aktie, hvilket sendte den danske aktie op med over 80 procent. Den er dog siden faldet til omkring 30 procent og står nu til en stigning på 17 procent kl. 13.45 i går.

 

Det ser ud til, at der er opstået en hype, hvor investorerne lader sig rive med, fordi aktien stiger vildt. Det er ikke sikkert, at alle har sat sig ind i, at de rent faktisk kan få Asetek-aktien billigere i Norge i øjeblikket, hvor den har været noteret længe,” siger Per Hansen. 

 

Asetek er et dansk it-selskab baseret i Aalborg, som producerer kølesystemer til computere, servere og datacentre. Selskabet har været noteret på den norske børs, Oslo Børs, i de seneste 10 år. For nylig blev Asetek også optaget på børsen i Danmark efter at have gennemført en kapitalrejsning for 140 mio. kr. for at imødekomme bankens krav om kapitalindsprøjtning og sikre fortsatte kreditfaciliteter.

 

Per Hansen påpeger, at der ingen forskel er mellem den danske og den norske aktie og vurderer derfor, at investorer på den danske børs betaler for meget for at få del i Asetek-aktien. Han forventer også, at de norske Asetek-aktier vil blive konverteret til danske aktier i fremtiden. Selskabet har også givet udtryk for, at de på et tidspunkt vil blive fjernet fra børsen i Norge. 

 

Den norske aktie handles tirsdag til cirka 6 norske kr., svarende til omkring 4 danske kr. Sammenlignet hermed koster Asetek-aktien omkring 8 kr. i Danmark. 

 

Prisforskellen er usædvanlig. Med forbehold for at have overset noget, så er min vurdering, at investorerne er forvirret. De er ikke klar over, hvad de køber, og hvorfor selskabet er noteret to steder. Hvis man vil investere i Asetek, skal man efter min vurdering købe den norske aktie fremfor den danske,” siger Per Hansen.

 

Han understreger samtidig, at der altid er risici forbundet med aktiehandel. Derfor handler det om at investere i virksomheder, man ønsker at have en andel af på lang sigt. 

 

Asetek har tidligere oplevet en betydelig nedtur på den norske børs i 2014 og 2015, da selskabet var involveret i en retssag om patenter, hvilket gjorde investorerne nervøse og fik flere til at trække sig. 

 

Selskabet har hovedkontor i Danmark og er også til stede i Kina, Taiwan og USA. 

 

Kilde: Finans

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt