Utraditionelt samarbejde sætter fokus på ensomhed

24 oktober, 2022 | 15:00
Flere og flere rammes af ensomhed. Det skal der gøres noget ved. Derfor er sangeren Rasmus Seebach, Coop's butikker og Folkebevægelsen mod Ensomhed gået sammen i et utraditionelt samarbejde for at sætte fokus på ensomhed på flere måder.
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Næsten 600.000 voksne danskere og et ukendt antal børn følte sig i 2021 svært ensomme. Fire år før var der 380.000 voksne, der oplevede svær ensomhed. En del af det voksende antal kan tilskrives Corona, men langt fra alle. Ensomhed rammer flere og flere.

Sanger, butikskæde og folkebevægelse

Det er baggrunden for, at tre parter op til jul i år, har skabt et utraditionelt samarbejde, der vil gøre noget ved ensomheden.

De tre parter er sangeren og sangskriveren Rasmus Seebach, de 600 butikker i Coop-kæderne SuperBrugsen-Kvickly og Dagli´Brugsen samt Folkebevægelsen mod Ensomhed (som omfatter  flere end  90 organisationer, virksomheder mv., herunder Ældre Sagen og Dansk Røde Kors).

– En helt grundlæggende forudsætning for bekæmpelse af ensomhed er, at vi taler åbent om det, så det ikke er tabuiseret. Vores vision er, at ingen i Danmark skal rammes af alvorlig ensomhed. Derfor er det vigtigt, at så markante aktører som Coop og Rasmus Seebach nu går ind med så stor en indsats, der synliggør og italesætter ensomhed, siger Majken Lundberg,  Koordinator i  Folkebevægelsen mod Ensomhed.

“Det er hjerteskærende”

Rasmus Seebach har sammen med Lars Ankerstjerne og Andreas Sommer skrevet sangen Sig Du Ser Mig, som et bidrag til at sætte fokus på ensomhed.

– Jeg synes det er hjerteskærende, når mennesker – uanset alder – plages af ensomhed og er flove over at tale om det. Jeg håber og ønsker inderligt, at min sang kan være med til at fjerne fordomme og skabe åbenhed og dialog omkring ensomhed i Danmark, siger Rasmus Seebach.

Coop har udviklet et helt særligt kalenderlys, der indeholder 25 dage. For at tydeliggøre, at for mange som oplever ensomhed kan julen være en ekstra svær tid, som man, mest glæder sig til er overstået – for: Vi tæller ikke alle ned til det samme. Lyset sælges fra i dag for 35 kroner i Kvickly-SuperBrugsen og Dagli´Brugsen over hele Danmark. 10 kroner per solgt lys går til Folkebevægelsen mod Ensomhed. Hvis de alle bliver solgt, vil det give en donation på 2 millioner kroner.

– Vi er en virksomhed med 156 års historie bygget på fællesskab. Hele ideen i Coop – som jo er ejet af vores 1,9 million medlemmer – er at gøre tingene sammen. Derfor er det naturligt for os at bidrage til kampen mod ensomhed, og vi synes ikke, der er noget bedre tidspunkt til at gøre det, end julen, siger bestyrelsesformand for Coop, Lasse Bolander.

Coop gennemfører frem til jul en omfattende kampagne på TV, sociale medier, i dagblade og butikker for at sætte fokus på ensomhed.

DEKLARATION
Titel:lys
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden