Region: Vi kan jo ikke betale redderne for at køre på arbejde

24 august, 2023 | 10:00
Regionen påpeger forskelle i antal vagter på FOA- og 3F-overenskomster som en årsag, hvilket kræver mere personale til at bemande enhederne. Regionen har også indsat nye beredskaber, hvilket delvist spiser af egen rekruttering og øger ude af drift opgørelsen.
Billedetekst: Kilde: Billedarkiv

Region Nordjyllands ambulancetjeneste har en højere nedetid på ambulancerne sammenlignet med den private ambulanceoperatør PreMed. Ifølge en intern statusnotat fra regionen er der flere forklaringer på dette fænomen.

Regionen påpeger forskelle i antallet af vagter på FOA- og 3F-overenskomster som en udfordring, der kræver mere personale til at bemande deres enheder.

Desuden nævner regionen, at indførelsen af nye beredskaber som akutbiler og Præhospital Visitations Enheder (PVE) har øget deres egen nedetid, da det reducerer bemandingen af ambulancerne.

Regionen påpeger også, at som offentlig arbejdsplads har de ikke samme muligheder som private arbejdspladser for at tilbyde aflønning, f.eks. timebetaling for transporttid fra hjemadresse til arbejdsplads og tilbage, hvilket kan påvirke tilgængeligheden af reddere, der bor langt væk fra deres arbejdsplads.

DEKLARATION
Kilde:Nordjyllands Beredskab
Titel:Ambulance
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden