MinByAalborg.dk

Region: Vi kan jo ikke betale redderne for at køre på arbejde

24 august, 2023 | 08:00
- Af Redaktion
Regionen påpeger forskelle i antal vagter på FOA- og 3F-overenskomster som en årsag, hvilket kræver mere personale til at bemande enhederne. Regionen har også indsat nye beredskaber, hvilket delvist spiser af egen rekruttering og øger ude af drift opgørelsen.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Region Nordjyllands ambulancetjeneste har en højere nedetid på ambulancerne sammenlignet med den private ambulanceoperatør PreMed. Ifølge en intern statusnotat fra regionen er der flere forklaringer på dette fænomen.

Regionen påpeger forskelle i antallet af vagter på FOA- og 3F-overenskomster som en udfordring, der kræver mere personale til at bemande deres enheder.

Desuden nævner regionen, at indførelsen af nye beredskaber som akutbiler og Præhospital Visitations Enheder (PVE) har øget deres egen nedetid, da det reducerer bemandingen af ambulancerne.

Regionen påpeger også, at som offentlig arbejdsplads har de ikke samme muligheder som private arbejdspladser for at tilbyde aflønning, f.eks. timebetaling for transporttid fra hjemadresse til arbejdsplads og tilbage, hvilket kan påvirke tilgængeligheden af reddere, der bor langt væk fra deres arbejdsplads.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyllands Beredskab
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt