Lukning af Danish Crown-slagteriet sætter økonomisk pres på Frederikshavn Kommune

24 august, 2023 | 06:00
Omkring 230 fyrede medarbejdere står fortsat uden job og har bopæl i kommunen, og udbetalingen af dagpenge til dem forventes at koste kommunen omkring 20 millioner kroner næste år.
Billedetekst: Foto: Andre Taissin
Beskrivelse: Penge

Lukningen af Danish Crown-slagteriet i Sæby har haft betydelige økonomiske konsekvenser for Frederikshavn Kommune. Borgmester Birgit Hansen (S) har udtrykt håb om, at staten vil tage situationens alvor i betragtning og yde økonomisk støtte til kommunen for at afhjælpe de økonomiske udfordringer, der er opstået som følge af lukningen.

Med omkring 230 tidligere slagteriarbejdere uden job og med bopæl i kommunen står Frederikshavn over for en økonomisk byrde i form af udbetaling af dagpenge. Borgmesteren estimerer, at dette vil koste kommunen omkring 20 millioner kroner, når året er omme.

Håbet er, at en kommende pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner, som forventes at blive tildelt senest ved udgangen af august, kan lette den økonomiske byrde på Frederikshavn Kommune. Borgmester Birgit Hansen og byrådet håber på, at staten vil tage kommunens situation i betragtning og yde den nødvendige støtte for at afbøde konsekvenserne af slagterilukningen og de efterfølgende økonomiske udfordringer.

DEKLARATION
Kilde:TV 2 Nord
Titel:andre-taissin-5OUMf1Mr5pU-unsplash
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden