Hver sjette husstand har ikke råd til ferie

24 juni, 2023 | 12:00
Sommerferien står for døren, men det er ikke alle danskere, der skal af sted. For omtrent 7 procent af alle husstande, betyder det også, at der heller ikke er råd til fornøjelser i sommerferien.
Billedetekst: Foto: Link Hoang, Unsplash
Beskrivelse: Bog, bøger, sommer, strand

Hver sjette danske husstand har ikke råd til en uges årlig ferie væk fra hjemmet ifølge Danmarks Statistiks undersøgelse i 2022.

“I alt har 474.000 danske husstande efter eget udsagn ikke råd til en uges ferie uden for eget hjem. Det er især lejere og enlige voksne med eller uden børn, der ikke har plads i budgettet til en ferie. Blandt disse grupper er det mellem hver fjerde og femte husstand, hvor der ikke er råd til en uges ferie væk fra hjemmet,” siger Daniel F. Gustafsson, specialkonsulent i Danmarks Statistik.

Familier i de højeste indkomstgrupper, husejere og par med og uden børn mener derimod især, at budgettet giver mulighed for ferier.

I 2021 var det 15,2 procent af de danske husstande, der vurderede, at der ikke var råd til ferie. Det tal steg for husstande i den mellemste indkomstgruppe, hvor afsavnet er steget fra 10,4 procent af husstandene i 2021 til 13,0 procent.

For både enlige med børn og par med børn er det tal faldet fra 2021 til 2022.

Fornøjelser ligger også udenfor 7,3 procent af befolkningens budget.

“Når vi kigger bredt over de forskellige økonomiske afsavn, tegner der sig et billede af, at lidt flere havde en stram økonomi i 2022 i forhold til 2021. Det kan ses i lyset af det generelt højere prisniveau i samfundet, koblet med lønstigninger, der ikke er fulgt med i samme tempo,” forklarer Daniel F. Gustafsson.

Kilde: Danmarks Statistik.

DEKLARATION
Titel:ferie
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden