Ny beregner afklarer din boligskat

24 maj, 2023 | 03:30
- Af Redaktion
Home lancerer en ny boligskatteberegner, der kigger ned på den bestemte bolig, modsat hvad SKATs beregner gør.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Tiden rinder snart ud for at sikre sig en mulig boligskatterabat – eller for at ‘give’ rabatten på boligskatten videre til en ny ejer.

Ejendomsmæglerkæden Home stiller nu en ny boligskatteberegner til rådighed for alle nuværende og kommende boligejere, så de kan få en mere præcis indikation af, om de skal betale mere eller mindre i boligskat i 2024.

Anledningen er, at Skatteforvaltningen kommer med nye ejendomsvurderinger, og med dem følger en ny ejendomsværdiskat og grundskyld, som samlet kaldes boligskat.

Hvis du allerede ejer eller køber en bolig, der står til at stige i skat, får du en skatterabat*, så din boligskat alligevel ikke stiger som følge af de nye regler.

Men for at få skatterabatten skal du have købt og overtaget boligen inden 1. januar 2024, og den deadline nærmer sig med hastige skridt.

Skatteministeriet har en boligskatteberegner på deres hjemmeside, men den er generel og tager ikke udgangspunkt i den konkrete bolig. Derfor er Home gået længere og har lavet en boligskatteberegner, der netop er baseret på tal om den enkelte bolig.

“Vi er ikke ude på at gå SKAT i bedene, men tiden er en faktor for en del boligejere, der ønsker at planlægge deres fremtid på boligmarkedet. Vores beregner kan være med til at give boligejeren nogle svar i en usikker tid – og ikke mindst give dem et bedre grundlag at handle på inden årsskiftet, mens de venter på deres vurdering,” siger Home-direktør Uffe Drejer om baggrunden for boligskatteberegneren, der er tilgængelig for alle på home.dk.

De nye ejendomsvurderinger skal afspejle de reelle markedspriser på boliger. De nuværende skatter er baseret på vurderinger, der er over ti år gamle. Skatteforvaltningen forventer, at kun få danskere vil opleve store stigninger i boligskatten, og 4 ud af 5 boligejere vil opleve, at skatten falder.

Kilde: home a/s via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt