MinByAalborg.dk

Forsikringen for en ishockeystjerne fra Nordjylland medførte omfattende udgifter i millionklassen.

24 maj, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
Danmarks Ishockey Union udtrykker stor taknemmelighed overfor Ehlers' NHL-klub for at sikre, at en af Nordjyllands mest fremtrædende sportsfigurer kunne deltage i VM på trods af udfordringer med forsikringen.
Info:
Chris Liverani - Unsplash

Er du træt af at betale høje forsikringspræmier?

Så kan du i det mindste finde trøst i, at du ikke har ansvaret for at forsikre en spiller som NHL-stjernen Nikolaj Ehlers, når han repræsenterer det danske landshold. Det er nemlig utroligt dyrt.

Udfordringer med forsikringen truede med at forhindre Ehlers’ deltagelse i VM, og en løsning blev først fundet i sidste øjeblik.

Danmarks Ishockey Union (DIU) har tidligere informeret om, at den forsikring, de havde tegnet, ikke fuldt ud dækkede Ehlers. Men heldigvis trådte hans klub, Winnipeg Jets, til og sørgede for at fylde hullet.

Men administrerende direktør Kim Pedersen afslører nu, hvor stort et millionbeløb der reelt er tale om.

Efter en langvarig søgen og assistance fra IIHF (Det Internationale Ishockeyforbund, red.) modtog vi et tilbud på 415.000 dollars (ca. 2,87 millioner danske kroner) for undtagelserne.

Vores samlede budget til seniorlandsholdet – inklusive alt – ligger mellem ni og ti millioner om året. Så det ville udgøre en tredjedel af vores samlede budget, der skulle afsættes til én spiller. Vi har simpelthen ikke råd til det, forklarer Kim Pedersen.
En NHL-klub påtog sig risikoen
Som det ofte er tilfældet med forsikringer, var det heller ikke en simpel sag i Ehlers’ tilfælde.

Ehlers, der blev den danske VM-topscorer, spillede med en almindelig forsikring, men på grund af gentagne skader i løbet af sæsonen krævedes der en ekstra forsikring.

Winnipeg Jets valgte dog at påtage sig denne risiko og tillod danskeren at spille, selvom visse skader ikke var dækket af Ehlers’ forsikring. Det er det, Kim Pedersen refererer til, når han nævner “exclusions”.

Mere end man kan forvente
Ishockeydirektøren er dybt taknemmelig for den nordamerikanske klubs velvilje.

Er du ved at købe en stor buket blomster og sende den til Winnipeg Jets?

Jeg tror efterhånden ikke, at det vil være nok. Jeg er utroligt, utroligt taknemmelig for, at Winnipeg Jets har været så samarbejdsvillige, som de har.

De har ikke kun givet Nikolaj tilladelse til at spille, men de har faktisk taget risikoen for de skader, der ikke var dækket af den almindelige forsikring. Det er udover det, vi kan forvente af en NHL-klub. Jeg er faktisk målløs over det, siger Kim Pedersen.

VM sluttede for Danmarks vedkommende tirsdag aften med et nederlag til Finland. Men selvom det ikke blev til en dansk kvartfinaleplads, så satte Ehlers i den grad et positivt aftryk på det danske landshold.

Den eneste danske NHL-spiller i truppen lavede fem mål og fire assist i de syv VM-kampe.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt