Mange kunstgræsbaner belaster miljøet, mener EU-Kommissionen

24 februar, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Gummigranulatet, der bruges til kunstgræsbaner, skal muligvis forbydes. På nuværende tidspunkt er der ikke noget alternativ til granulatet.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Kunstgræsbaner gør det muligt at spille fodbold hele året rundt, men nu støder spillet på en udfordring.

EU-Kommissionen vurderer nemlig, at det gummigranulat, som bruges til kunstgræsbanerne og er lavet af gamle bildæk, er til stor belastning for miljøet. Det fortæller TV 2 Nord den 22. februar.

Det drejer sig om mere end 300 kunstgræsbaner i Danmark, som er anlagt med gummigranulatet, der står for et muligt forbud.

Administrerende direktør hos kunstgræsleverandør WGS, Martin Høeg, kalder det for symbolpolitik. Ifølge ham har man ledt efter et alternativ til gummigranulat siden 2006, men ikke lykkedes med at finde noget, der er holdbart nok og giver økonomisk mening at bruge. Derfor ærgrer han sig over beslutningen, fortæller han til TV 2 Nord.

Hvis man skal anlægge en kunstgræsbane uden gummigranulat, skal man altså ud i nogle dyrere materialer. Der vurderer han, at prisen vil stige med 60 til 65 procent, og påpeger, at mange foreninger ikke har de midler.
– Så er der jo ikke nogen tvivl om, at der er mange foreninger, som får svært ved at opretholde det foreningsliv og den aktivitet, som de har i dag, siger han til TV 2 Nord.

Sportsøkonom Kenneth Cortsen tilslutter sig også bekymringen for foreningslivet, og kalder det for en mulig kæmpe udfordring. Derudover priser han også kunstgræsbanerne for at have en særlig sammenholdskraft for børn og unge, og at de er en god scene at prøve ting af på.
– Gode faciliteter indbyder til idrætsdeltagelse, og samtidig giver kunstgræsset foreningerne bedre mulighed for at tilpasse deres produktudbud overfor nye behov om øget fleksibilitet eller nye koncepter, siger han til TV 2 Nord.

Forslaget om forbuddet indeholder en udfasningsperiode på seks år, men Martin Høeg er skeptisk overfor, om der kan nås at finde et alternativ på den tid, når de allerede har brugt lang tid på at lede.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt