Karolinelund: Østerå pibler atter frem efter mere end 100 år

Efter det omfattende renoveringsarbejde i Karolinelund, kan man nu atter frit skue den gamle Østerå, hvor den tidligere forlystelsespark før havde sin hovedindgang.

Den næsten 15 kilometer lange Østerå er en af Aalborgs store og ældste stoltheder. Den bugter sig bl.a. gennem Østerådalen, slår et smut om Godsbanen og Karolinelund for så at løbe ud i Limfjorden. I den gamle vikingetid var det netop Østerå, der med sin gode brede og dybde gjorde området optimal for en havneby. Sådan opstod Aalborg i sin tid ved netop denne ås udløb i Limfjorden.

Men i over et århundrede nu, har aalborgenserne cyklet, kørt og travet henover den i store dele af Aalborgs midtby, uden at skænke den en tanke.
I slutningen af 1800-tallet blev det nemlig vedtaget at overdække Østerå, og derfor har åen været gemt væk under midtbyens mange gader i over 100 år.

Tilbage i 2008 blev det af Byrådet vedtaget, at Østrerå på ny skulle indgå som et element af den ikoniske og rå natur i bybilledet. Nu kan du opleve et historisk gensyn med den gamle å, der atter titter frem i Karolinelund. Den kan på nuværende ses dér, hvor det store indgangsparti til forlystelsesparken indtil for blot et par måneder siden, plejede at stå.

“Det, at vi får åen frem, skaber større biodiversitet i Karolinelund, det skaber ekstra hygge og ekstra rekreative muligheder” sagde borgmester Thomas Kastrup-Larsen, da der i maj blev taget første spadestik.

Åbning af kanalen er allerede færdiggjort ved Musikkens Plads. Nu kan du snart se frem til en hyggelig gåtur ved åen i den nye park i Karolinelund, der forventes at være færdigt i slutningen af 2022. Åbning af åen ved Åparken og Gabrielområdet forventes at ske mellem 2023-25.

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden