Flere og flere bliver forsøgt svindlet – Sådan undgår du det

23 august, 2023 | 04:00
Flere borgere er blevet kontaktet af snydere, der udgiver sig for at være politi eller bankmedarbejdere og forsøger at lokke personlige oplysninger ud af dem.
Billedetekst: Terje Sollie - Pexels.
Beskrivelse: En person, der holder en mobiltelefon.

Nordjyllands Politi rapporterer om en stigende bekymring blandt borgere i området i forhold til telefoniske svindelforsøg. Flere borgere har rapporteret om modtagelse af opkald fra såkaldte robotstemmer eller personer, der udgiver sig for at være politifolk eller bankmedarbejdere.

Blandt de indrapporterede hændelser er tilfælde, hvor snyderne hævder at have en arrestordre udstedt på den pågældende borger og forsøger at skræmme dem til at afgive personlige oplysninger. Andre rapporter handler om misbrug af telefonnumre til at udføre svindelforsøg eller sprede falske beskeder.

Et af de farlige fænomener involverer phishing via sms-beskeder, hvor snyderne forsøger at overbevise ofrene om at klikke på skadelige links eller afgive fortrolige oplysninger, som kan føre til identitetstyveri eller økonomisk svindel.

Nordjyllands Politi opfordrer borgerne til at være opmærksomme på disse forsøg på svindel og råder til forsigtighed ved at afgive personlige oplysninger eller klikke på ukendte links. Det anbefales at kontakte politiet eller relevant myndighed, hvis man er i tvivl om en henvendelse.

Desuden opfordres folk til at informere ældre eller sårbare familiemedlemmer om disse risici for at beskytte dem mod at falde for svindelforsøg.

Tommelfingerreglerne:

  • Banker og myndigheder beder dig aldrig om dine koder
  • Udlevér aldrig koder eller personlige oplysninger til fremmede
  • Stol ikke på telefonnumre. Læg på og ring selv op til den virksomhed, som angiveligt kontakter dig.
DEKLARATION
Kilde:Nordjyllands Politi
Titel:En person, der holder en mobiltelefon.
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden