kolonihaveforening håber på at holde fugle igen

23 juni, 2023 | 06:00
I torsdags blev omkring 2000 fugle aflivet i en kolonihaveforening i Aalborg. Det har ikke slukket kampgejsten, men de kan muligvis se på lang ventetid, før de må holde fugle igen.
Billedetekst: Foto: raza ali
Beskrivelse: Fugl, dyr

Torsdag blev omkring 2000 fugle aflivet, efter man havde konstateret den meget smitsomme og dødelige Newcastle Disease blandt foreningens 40 duer.

“Det er slet ikke sjovt, da det er mange års samarbejde, som stopper nu, og hvor vi må starte forfra,” fortæller Ivan Ravn Jensen, der er kasser i kolonihaveforeningen Fjerkrækolonien i Aalborg.

Torsdagens arbejde har kostet de to fugeentusiaster mange års arbejde. Men de har planer om at starte op igen.

“Alle er klar på at skal i gang igen. Fødevarestyrelsen kontakter os i næste uge angående et møde, hvor vi finder ud af det videre forløb. Altså hvornår vi kan starte op igen,” fortæller Michael Windelborg Simonsen, der bakkes op af Ivan Ravn Jensen.

Resten af 2023 kan måske blive uden fugle for kolonihaveforeningen.

VeterinærNord vurderer, at rengøringen på området vil tage mellem en og tre måneder, og først derefter kan det testes, om kolonihaven kan have fugle igen.

“Det er simpelthen en løbende vurdering af, hvornår vi er færdige. Når det er på plads, vil der blive lavet en vurdering af, om man kan have fugle igen, hvor man sætter nogle få ind og ser, om det går. Hvis det går, er der sådan set frit slag for at få fugle igen,” fortæller Karsten Aagaard, der er sektionsleder ved VeterinærNord i Herning.

Kilde: TV 2 Nord.

DEKLARATION
Titel:raza-ali-ZqBNb7xK5s8-unsplash
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden