Helgstrand politianmelder TV2

23 juni, 2023 | 06:38
Mangemillionær og hesteejer Andreas Helgstrand har fået nok, af tv2s metoder
Billedetekst: Opdatering fra Helgstrands Facebook

I en overraskende vending af begivenheder har TV2’s program Operation X skabt en storm af kontrovers ved at filme med skjult kamera hos Helgstrand Dressage og efterfølgende planlægge at vise optagelserne på nationalt tv. Reaktionerne har været voldsomme, og både Helgstrand Dressage og dets ejer, Andreas Helgstrand, har givet udtryk for deres vrede og bekymring.

Andreas Helgstrand, der ejer og driver Helgstrand Dressage, har udtalt sin stærke modstand mod brugen af skjult kamera og krænkelsen af privatlivets fred. Han finder det dybt krænkende, at medarbejderne og han selv er blevet filmet uden samtykke, og at optagelserne kun er blevet lavet for at skabe en spændende dokumentar.

Det kom som en overraskelse for Helgstrand Dressage, at optagelserne blev udført af en muldvarp fra Operation X, uden at nogen fra TV2’s redaktion havde taget kontakt til dem for at skabe dialog eller forståelse. Helgstrand pointerer, at tilridning af heste indebærer brugen af hjælpemidler, hvilket er alment kendt i branchen. Han ønskede at vise denne praksis og deltage i en åben dialog omkring emnet. Derfor er han ærgerlig over, at TV2 har undladt at kontakte dem og har valgt en anden tilgang. Han tager skarpt afstand fra TV2’s handlinger og ønsker at bevare en transparent og åben dialog med pressen og samfundet generelt.

Efter at have arbejdet i det skjulte ønsker TV2 nu at sætte dagsordenen for et interview med Andreas Helgstrand og Helgstrand Dressage på deres egne præmisser. Dog har Helgstrand Dressage stadig ingen information om, hvornår og hvad der blev filmet uden deres samtykke på deres ejendom. Som reaktion har de valgt at sende en skriftlig besked til TV2 som svar på Morten Spiegelhauers interviewforespørgsel, en besked de også agter at dele med offentligheden.

Denne kontrovers har skabt en betydelig debat om medieetik, privatlivets fred og retten til at beskytte fortrolige aktiviteter. Mens visse forventer åbenhed og gennemsigtighed, argumenterer andre for, at der skal være grænser for medieovervågning og privatlivets fred. Med spændingen stigende vil det være interessant at følge udviklingen af denne sag og se, hvordan både TV2 og Helgstrand Dressage håndterer den offentlige reaktion og eventuelle juridiske implikationer.

Hele kontroversen er endt ud i en politianmeldelse af TV2.

Opdatering fra Helgstrands Facebook

Kilde: Helgstrands facebookside.

DEKLARATION
Titel:355483913_666195285534403_1277149437502824066_n
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden