MinByAalborg.dk

Regeringen klar med flere penge til kræftbehandling

23 maj, 2023 | 11:00
- Af Redaktion
Der lyder ros fra Kræftens Bekæmpelses side over, at man fra regeringens side har fundet midler til kampen mod kræft.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Hos Kræftens Bekæmpelse vækker det begejstring, at statsminister Mette Frederiksen, formand for Moderaterne Lars Løkke Rasmussen og indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde i dag på et pressemøde har præsenteret regeringens nye sundhedspakke.

Pakken indeholder en ny kræftplan, der ifølge regeringen bliver den største hidtil. Og, på den korte bane, en akut styrkelse af kapaciteten på kræftområdet, bedre rådgivning af kræftpatienter samt øget overvågning af kræftbehandlingstider. Initiativerne ledsages af økonomisk million-indsprøjtning allerede fra i år og 2024 samt yderligere midler med den nye kræftplan V.

– Vi glæder os over, at regeringen kommer med en række ambitiøse initiativer til at rette op på kræftområdet. Det er nødvendigt. Kræftområdet er under stigende pres, hvilket den seneste tids medieomtaler da også har vist, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

Bedre rammer for patienter
Jesper Fisker understreger, at Kræftens Bekæmpelse meget gerne bidrager til drøftelserne om det nærmere indhold i en kommende Kræftplan V og de andre kræftelementer i sundhedspakken.

Kræftplan V bør ifølge foreningen indeholde elementer fra den genopretningsplan på kræftområdet, som Sophie Løhde har sat i gang som følge af kræftsagen fra Aarhus Universitetshospital. Og den bør indeholde initiativer, der kan sikre ensartede og ordentlige rammer for kræftpatienter før og efter kræftbehandlingen på sygehuset.

– Den seneste kræftplan, kræftplan IV, blev fremlagt af den daværende regering i sensommeren 2016. Det er på tide, at det næste spadestik bliver taget. Patienterne skal have gode vilkår, når de er indlagt. Men der skal også være bedre rammer for alt det uden for sygehuset. Både det, som foregår hos praktiserende læge før sygehuset, og det, der sker bagefter i kommunerne i form af hjælp til bl.a. senfølger.

Kilde: Kræften Bekæmpelse via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt