MinByAalborg.dk

Sirener testes første onsdag i maj kl. 12.00

23 april, 2023 | 10:00
- Af Redaktion
I år testes samtidigt nyt varslingssystem på mobiltelefonen
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Hvis du har en nyere mobiltelefon og dit styresystem er opdateret, får du muligvis en testadvarsel via det helt nye mobilbaserede varslingssystem kaldet S!RENEN onsdag den 3. maj kl. 12.00. Den afprøves for første gang, når hele det fysiske system testes, oplyser Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen. For at forebygge bekymring, vil de gerne nå ud til så mange som muligt med besked om, at telefonen kommer til at larme højt og markant, men du skal ikke selv gøre noget.

Fremover kan S!RENEN anvendes i akutte situationer, fordi myndighederne med den kan nå ud med en præcis varsling og handlingsanvisende budskaber til relevante borgere, ifølge politiinspektør i Rigspolitiet Bo Samson.

Den årlige test af varslingskanalerne skal minde danskerne om, hvordan sirenerne lyder, og hvad signalerne betyder. Lyder den på et andet tidspunkt end ved testen skal du gå indenfor og søge information enten DR eller TV2. Modtager du en advarsel på din telefon, vil der her stå, hvad der sker, hvor det sker, og hvad du skal gøre, skriver Nordjyske.

Du kan læse mere om S!RENEN på sirenen.dk

Kilde Nordjyske

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt