Disse uddannelser sætter rekord i ansøgertal

23 marts, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Aalborg Universitets it-uddannelser får i år rekordstor søgning i kvote 2, og det glæder universitetets prorektor
Info:
Region Nordjylland,

Flere af Aalborg Universitets it-uddannelser har i år rekordstor søgning i kvote 2. Det oplyser Aalborg Universitet i en pressemeddelelse via Ritzau.

Det gælder blandt andet uddannelserne som datalogi, software og medialogi.

– Vi er naturligvis glade for stigningen i kvote 2-ansøgere til nogle af vores it-uddannelser. Vi ved jo, at virksomhederne i høj grad mangler højtuddannede it-specialister, så det er meget positivt, at flere unge ønsker at starte deres it-karrierevej på disse uddannelser på Aalborg Universitet, siger prorektor Anne Marie Kanstrup i pressemeddelelsen.

Aalborg Universitet har modtaget 7403 ansøgninger i kvote 2 sammenlignet med 7512 ansøgninger i 2022, hvilket i store træk svarer sig til søgningen før corona-pandemien.

– Generelt er vi godt tilfredse med årets kvote 2-søgning. Vi ved jo, at ungdomsårgangene bliver mindre, og der kan også være unge, som stadig holder de sabbatår, de ikke kunne tage under corona-pandemien. Så alt i alt er det fint, at vi lander på det samme antal som sidste år, siger Anne Marie Kanstrup i pressemeddelelsen.

Det er dog ikke muligt at sige noget endeligt om det endelige ansøgertal, da det også er muligt at søge om optagelse via kvote 1 frem til 5. juli.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Aalborg Universitet via Ritzau
Relaterede nyheder
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt