MinByAalborg.dk

Hjemmehjælper tiltalt for 46 tilfælde af tyveri: Snart begynder retssagen i Aalborg

23 februar, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Den 11. april begynder retssagen om en 64-årig hjemmehjælper fra Rebild Kommune
Info:
Foto: MinByAalborg

I november 2021 fattede en ældre borger i Rebild Kommune mistanke, da han opdagede, at hans jubilæumsmønter manglede.

Det skulle vise sig, at den 64-årige hjemmehjælper lå inde med værdier for 670.000 kroner, som han ifølge anklageskriftet angiveligt har stjålet fra borgerne. Det fortæller Nordjyske.dk den 21. februar. Værdierne består hovedsageligt af smykker, sølvtøj og nips.

Han er tiltalt efter straffelovens paragraf 286 om groft tyveri, og 46 af slagsen. Sagen skal som udgangspunkt forløbe over seks dage og begynder den 11. april i Retten i Aalborg, oplyser politikommissær Mikkel Brügmann. I løbet af retssagen vil der blive ført omkring 50 vidner.

Mikkel Brügmann påtaler, at det ikke er ekstraordinært, at folk får mistanke til personer, der kommer i deres hjem, når de mister noget. Men det er ikke tit, at de ser så mange underbyggede forhold, som de formoder, manden står bag.
– En hjemmehjælper er jo en person, man skal have tillid til, så det er klart, det er en træls sag, siger Mikkel Brügmann.

I januar 2022 ransagede politiet den tidligere hjemmehjælpers bolig, og fandt intet mindre end 1000 effekter, hvilket er flere, end den normale samler ville have.

Siden blev de udstillet på politistationen i Hobro, så ældre og pårørende kunne besøge stationen for at se, om de kunne genkende noget, der tilhørte dem.

Motivet bag de formodede tyverier er endnu ikke afklaret gennem efterforskningen. Mikkel Brügmann regner med, at det vil vise sig under retssagen.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt