Slut med Google Maps? – Her er der et nyt luftfotoslegetøj

Aalborg ved Limfjorden set fra luften
Billedetekst: Foto: SDFE Skråfoto

Søg på din adresse eller steder med nostalgisk værdi, og gense det med nye skråfotos fra luften i fire forskellige vinkler.

Vi er blevet godt vant med Google Maps efterhånden, til trods for et ofte grynet streetview, og at der sagtens kan gå flere år mellem opdateringer af droneskuddene på den verdensdækkende kort-tjeneste.

Men nu er der kommet godt nyt til alle, der kan lide at sidde og lege med luftfotos.. Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) har nemlig været på vingerne i 2021, og det har resulteret i at hele Danmark er blevet fotograferet fra luften.

Det er faktisk tredje gang, at Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering producer landsdækkende skråfotos som frie datasæt. Billederne bliver faktisk produceret for Vurderingsstyrelsen kommende ejendomsvurderinger, men stilles frit til rådighed, så den samlede befolkning kan ave glæde af dem. Første gang disse luftfotos blev produceret var tilbage i 2017, hvor de naturligvis øjeblikkeligt blev et hit.

Billederne er alle i en 45-graders vinkel fra alle fire verdenshjørner, så man kan få et godt og detaljeret overblik over både bygninger og omkringliggende landskab, og der er en stor skarphed, når der zoomes tæt ind på bygningerne.

De dugfriske skråfotos fra hele landet er nu tilgængelige for alle – så du kan få set hjemmet inklusiv alle de nyeste byggetiltag, om haven står skarpt oppe fra, eller tage en flyvetur rundt i barndomskvarteret, og se hvordan det holder sig den dag i dag.

Du kan finde dem på styrelsens skråfotoviser, hvor det også er muligt at gå tilbage, og se de tidligere skråfotos fra både 2017 og 2019..

Søg på din adresse på hjemmesiden her, og se dit hus fra alle fire verdenshjørner.

DEKLARATION
Alt. tekst:Aalborg ved Limfjorden set fra luften
Titel:Google maps
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden