Drabssigtet i Mia-sagen: Forfulgte og chikanerede ekskæreste

Den 36-årige mand, som er sigtet og lige nu varetægtsfængslet for drabet på 22-årige Mia Skadhauge Stevn har ikke just en pletfri fortid. Han er nemlig i forvejen tidligere dømt for flere kriminelle forhold.

Nu er en tidligere kæreste til manden kommet frem, og fortæller om hendes årelange oplevelser med forfølgelse og frygt.

I dag er hun ikke tryg ved at sove med vinduet på klem, og undgår også al udgang efter mørkets frembrud af frygt for, hvem der skulle gemme sig derude.

Af hensyn til kvindens sikkerhed, vælger hun at optræde anonymt – og hun er oprigtigt bange, denne kvinde, der engang dannede par med den drabssigtede og varetægtsfængslede mand i Mia-sagen.

Gode sider blev til kontrol og regler

Hun fortæller, hvordan det hele startede på en datingside. Her mødte hun den nu drabssigtede mand, som heri heller ikke omtales med navn på grund af navneforbud i den igangværende sag. Han fremstod i starten sød, omsorgsfuld og kærlig, og de to begyndte et forhold.

Men nyforelskelsen varede kun kort. For ifølge ekskæresten blev de søde stunder og gode sider hurtigt erstattet af kold kontrol og grænseoverskridende regler. Det var denne kontrollerende adfærd, der førte til at hun afsluttede forholdet efter omkring et halvt år.

“Han begyndte at tage min telefon om natten for at sidde og læse mine sms’er og tjekke Facebook. Når jeg skulle køre nogen steder, skulle jeg køre med GPS’en tændt, for så kunne han se, hvor jeg var henne, og hvor jeg havde været” fortæller hun til TV2 Nord.

Forfølgelse gennem flere år

Men på trods af bruddet, blev det langt fra sidste gang, at kvinden fik sin ekskæreste at se. I stedet blev det, ifølge hende, blot begyndelsen på årelange forfølgelser.

Hun oplevede at han fulgte hende, uanset hvor hun tog hen, og blev hun derhjemme, kørte han forbi hendes bopæl, og holdte øje med hende udefra. Denne forfølgelse stod på mellem fem og seks år. Særligt én oplevelse sidder stadig dybt i hende.

“En nat, hvor jeg lå og sov i min kælderlejlighed, begyndte min hund at knurre op mod vinduet. Jeg vågner og kigger op, og så kan jeg se en mand med elefanthue på, der sidder og kigger ind ad vinduet. Jeg var slet ikke i tvivl om, at det var ham” fortæller hun til TV2 Nord. 

Overvågelse og livstruende hærværk

Til sidst endte kvinden med at anmelde sin ekskæreste for stalking, dog desværre uden resultat. Politiet kunne ikke gribe ind, fordi manden ikke direkte havde gjort noget strafbart.

Dette ændrede sig dog i 2009, hvor manden gik endnu længere over stregen, og en episode kunne have fået fatale følger.

Kvinden fortæller, at hun og hendes mor skulle til at køre ud af deres indkørsel. Da moderen bakker ud og kommer ud på vejen, bliver det tydeligt at bilen ikke kan bremse.

Heldigvis sker der intet uheld. og efter et besøg hos mekanikeren, kan både han og politiet konstatere, at bilens bremseslange og bremserør var klippet over. Værktøjet, der var brugt hertil, blev fundet hos ekskæresten.

“Hans forklaring er, at jeg er brudt ind i hans lejlighed, stjålet tangen, er kørt hjem til mig selv og klippet bremserne, hvorefter jeg har placeret tangen i hans lejlighed igen” siger kvinden.

Det var ikke en forklaring, der kunne overbevise retten. Den drabssigtede blev dømt for at have klippet bremseslangen på ekskærestens bil, og i denne forbindelse blev hans DNA koblet sammen med en ældre sag om blufærdighedskrænkelse fra 2005.

Manden blev idømt 60 dages ubetinget fængsel samlet for henholdsvis den ødelagte bremseslange, samt blufærdighedskrænkelse mod en anden kvinde.

Frygten har sat dybe spor

Kvinden fortæller, at selv efter dommen blev hun fortsat opsøgt af ekskæresten. De seneste seks år, har hun ikke set noget til manden, men det har alligevel sat dybe spor, og frygten er stadig lige stor.

“Jeg kan ikke sove med vinduerne åbne eller gå ud når det er mørkt, for jeg er bange for, at han lige pludselig er der” udtaler hun til Tv2 Nord.

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden