Nyt forslag om kæledyr på plejehjem

22 oktober, 2022 | 12:00
Nyt forslag fra Christiansborg: Plejehjem skal kunne anskaffe et kæledyr for at skabe glæde hos beboerne. Astma-Allergi Danmark er imod forslaget, som kan udgøre et stort problem for beboere og ansatte med allergi over for dyr.
Billedetekst: Foto: Shutterstock

Ifølge et nyt forslag, fremstillet af Dansk Folkeparti, skal danske plejehjem have muligheden for at anskaffe en hund eller kat. Men kæledyr på plejehjem kan være en rigtig dårlig idé, da ældre borgere med allergi kan lide overlast.

– Plejehjem skal som udgangspunkt være fri for dyr. Ønsker man at bo med dyr, skal det være et aktivt tilvalg. Der bør derfor være tilbud om både dyrefri plejehjem og plejehjem, hvor, der er mulighed for at bo med dyr, siger Anne Holm Hansen, direktør i Astma-Allergi Danmark.

Kæledyr skal være et aktivt tilvalg

14 procent af voksne danskere har allergi over for dyr, som kan medføre tilstoppet næse, nys og kløe i øjnene, hoste, pibende vejrtrækning eller hudsymptomer.

I værste tilfælde kan det at bo med et pelsdyr, man ikke kan tåle, føre til astma, som er en alvorlig lidelse. Derfor kan det være en skidt idé at tillade dyr på alle plejehjem. Både på grund af de ældre beboere, som har allergi over for dyr, men også de ansatte. Flere oplever, at det indskrænker deres jobmuligheder, hvis der færdes dyr på arbejdspladsen.

Astma-Allergi Danmark oplever også en generel stigende bekymring blandt ældre borgere, der er nervøse for at komme på plejehjem, hvor der for eksempel bor katte eller kommer besøg af besøgshunde.

DEKLARATION
Titel:A,Man,Working,At,Home,During,Home,Office,With,A
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden