Rød, gul, grøn – (don´t) stop! Disse farver vil hitte i 2023

22 september, 2022 | 10:30
Maksimalisme – farveeksplossioner – højt humør og slow living. Tør du være med på noderne?

Efter lang tid med dæmpede douce farver, der toner over i hinanden, skal der nu mere smæk på. 

2022 og 2023’s indretningstrends byder ind med en farvepalet, der absolut ikke går i ét med tapetet. 

Sådan skriver idényt i en artikel. 

Farverne får taletid i 2022 og 2023 

Boligen beskytter os mod elementerne og giver os et sted at hvile. Men de seneste år har vores hjem også været det sted, hvor vi har skullet finde inspiration og glæde, fordi input udefra har været mere sparsomme.  

Selvom ingen boliger er ens, er der alligevel klare tendenser for, hvad vi har lyst til at omgive os med. 

Vi tør igen at lade farver få taletid, også de kraftfulde og insisterende farver som fx varm gul, blomme og de varmere, røde nuancer. 

Farver som kan løfte humøret og være den medspiller, som kan vende stemningen i et rum. 

Fine skalaer af pastelfarver har fyldt på Instagram og Pinterest i de seneste år, og vi har set en del blomstermønstre på puder og tapet. Den mønstrede tendens fortsætter, men nu skruer vi helt op for varmen på farverne. 

Nye farvekombinationer i indretningstrends 

I den første halvdel af 2022 har vi set, at der er kommet lidt mere farve på fx køkkenlåger i grågrønne nuancer som Dyrups Olive Sprig eller Farrow & Balls Breakfast Room Green.

Du kan forvente, at den grønne tone nu bliver skruet op til en frisk græsgrøn eller måske en dyb flaskegrøn som på IKEAs Bodbyn-køkkenfronter. 

Selvom der er en overvægt af de neutrale, grålige og brunlige farver, er der så meget smæk på de kraftfulde farver, at det er dem, man lægger mærke til. 

Effekten kan så tones op og ned alt efter temperament, fordi det netop handler om energien i farvekombinationer.  

Hvis du nu ikke føler dig helt så modig endnu, så start med små glimt af kraftige farver på en pude eller en stol, som nemt kan skiftes ud igen. 

Men det handler grundlæggende om at arbejde videre med det, du allerede har. Upcycling er en kraftig og stigende tendens i tiden, så prøv at male dit gamle sofabord eller en arvet kommode i en ny farve, der giver et tiltrængt ‘pop’ til din indretning. Sådan en kan jo males igen og igen, til du finder lige den farve, der fuldender stemningen i din stue. 

Indretningstrends 2023: naturfarver 

Det multifarvede univers kommer fortsat til at være trenden i starten af 2023. Men foråret bringer en helt særlig optimisme med sig, og den viser sig i en lys, forårsagtig farve-palette, der giver indretningen et lettere præg. 

Naturlige farver udvundet af planter er nemlig en stigende trend i tiden, og derfor vil vi fremover også se mere udvaskede versioner af de kraftige farver, mener man hos pej gruppen. Den orange farve bliver mere brændt i nuancen, og vi vil se, at den nærmer sig det rosa og lyserøde, når vi kommer tættere på sommeren. 

På alle måder får naturen mere plads i vores hjem i det nye år – til glæde for både humøret og indeklimaet. 

 

DEKLARATION
Kilde:Idényt
Titel:house-5013068_1920
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden