Familieramasjang og menneskelige grusomheder på Aalborg Teater. Sidste chance!

22 september, 2022 | 19:00
Så er det nu, hvis man ikke vil snyde sig selv for Egill Pálssons kreative opsætning af Fanny og Alexander, som kraftfuldt rammer ånden fra Ingmar Bergmans klassiske familiedrama fra 1983.
Billedetekst: Foto: Aalborg Teater

Endnu engang har vi kigget ind i MinByAalborgs Kulturkalender her. Og vi kan se der er gang i den på Aalborg Teater, når familien Ekdahl med flere rammer de skrå brædder i et hæsblæsende tempo, der starter med energi og livsglæde, men hurtigt rammer ind i sorg, død og grusomme handlinger. Og ja der er gespenster med! Men man skal skynde sig for sidste forestilling er på lørdag.

Fanny og Alexander udnytter i den grad det teater kan med brug af opfindsom koreografi samt meta- og verfremdungsgreb, der både får publikum til kritisk at reflektere, men også hjælper det til at leve sig ind den spraglede og til tider væmmelige familiefortælling.

Lykkelig familie … og så!

Søskendeparret Fanny og Alexander, som i teateropsætningen her både er dukker og skuespillere på en og sammen tid, vokser op i en lykkelig teaterfamilie i starten af 1900-tallet med en far, der ser eventyr og fortællinger i alt. Fri fantasi, leg og en grænseløs forelskelse i livet omgiver dem, indtil faren pludselig dør.

Moren gifter sig kort tid efter med biskoppen i byen og flytter sammen med børnene til hans spartanske og kolde præstehjem. Nu er det streng disciplin, straf og fornægtelse af al lyst, der bestemmer børnenes hverdag. Som så mange børn i dag, hvor deres forældre bliver skilt og gift igen, skal Fanny og Alexander tilpasse sig en helt ny måde at leve på med en ny forælder, de ikke selv har valgt. Det kan være et stort traume, men især Alexander vil ikke bøje sig for stedfaderens strenge regler.

Hvor længe kan han holde fast i sin tro på lykken, og hvorfra får han egentlig den indre styrke til at holde grusomhederne ud?

Ensemblet balancerer hele tiden mellem det grusomme og det håbefulde. Vi glædes og væmmes. Der er sorg og glæde, lys og mørke, drømme, ondskab og en stor vilje til at leve livet i denne store teaterklassiker.

Stykket kører stadig fredag aften og lørdag eftermiddag så kom nu afsted!

DEKLARATION
Titel:Fanny og Alexander teater
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden