Trods strid er to byggefelter blevet solgt til over markedspris

22 februar, 2023 | 22:08
Selvom flere af beboerne ikke vil have bebygget for højt og tæt, har Aalborg Kommune alligevel solgt de to sidste byggefelter på Sorthøj i Hasseris
Billedetekst: Foto: Jonny Joka, Pixabay
Beskrivelse: Aalborg havnefront

Trods debat og flere beboer er imod bebyggelse alt for højt og tæt har Aalborg kommune alligevel solgt to byggefelter.
Det var oprigtigt planlagt at sælge tre, men debatten om det reducerede antallet.

Stor interesse
Byggefelterne blev sat til salg mellem d. 22. december 2022 og d. 7. februar 2023, og her kom der 18 købstilbud, hvoraf det ene blev købt af projektselskabet Egetbo Ejendomme og Mads Peter Vejby for 32,6 mio. kr. Det andet blev købt for 17,4 mio. kr. af A. Enggaard Holding.

”I forhold til det ene byggefelt er vurderingen, at vi har fået markedsprisen, mens vi for den anden måske har fået en lille smule over. Men generelt kan man sige, at det ligger på den forventning, som markedet tilsiger lige nu”, siger næstformand i by- og landskabsudvalget Lisbeth Lauritsen (S) til Nordjyske, og fortsætter:
”Interessen har været stor, og det synes vi jo bare er rigtig dejligt, Men det er jo også en attraktiv beliggenhed i et dejligt, naturskønt område, så der er jo ikke noget at sige til, at det er meget værd”.

Der skal være krav
Da det er private, som vil bygge på grundene, ved man ikke, om det skal være udlejningsboliger eller ejerboliger, der skal bygges.
”Det bliver et tæt-lavt byggeri i klynger, og vi kommer også til at gå ind og være rimeligt restriktive i forhold til, hvad der må bruges af byggematerialer, fordi vi ved, at det er et attraktivt område, og derfor skal der også være nogle krav til, hvordan det skal se ud” udtaler Lisbeth Lauritsen til Nordjyske.
Det vides endnu ikke, hvornår man går i gang med at bygge, men fredningen af det resterende grønne areal på Sorthøj går i gang i løbet af første halvår i 2023.

DEKLARATION
Titel:aalborg havnefront
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden