Våde regnvejrsdage: Vi nærmer os ny nedbørsrekord for februar

Selvom måneden end ikke er ovre, er den allerede den tredjemest nedbørsrige februar nogensinde målt, og som vant begynder oversvømmelserne nu at true.

Hvis du har følt, at det er ekstremt vådt i Danmark lige for tiden, så er du hverken sart eller galt på den. Her tre uger inde i februar 2022, er der allerede faldet mere end dobbelt så meget nedbør, end der er normalt for denne måned.

Frem til i dag (mandag d. 21. februar) er der faldet 104,5 millimeter regn. Her ligger det normale på blot 50,3 millimeter nedbør.

Herved har denne silende februar 2022 overtaget tredjepladsen, og slået den fra 1992 af podiet, hvor der “kun” faldt 92 millimeter. Kun to tidligere februar’e har været mere våd en denne. De fandt sted i 2020 og 2002, hvor der henholdsvis faldt 135 og 109 millimeter.

På vej til en andenplads, og måske en ny rekord

Der er registreret landsdækkende regn alle dage i februar. Hele ti omgange er det blevet til over fem millimeter – og både onsdag og fredag i sidste uge bød sågar på 30 millimeter landsdækkende regn. Det var i forbindelse med disse to lavtryk, der også gav storm i Danmark.

I følge prognosen for resten af måneden forventes det, at vi landsdækkende kan se frem til yderligere mellem 15 og 20 millimeter regn. Hermed ser det ud at dette år også snupper andenpladsen fra 2002.

Men skulle der falde bare en smule mere end de forventede 20 millimeter, så indtager 2022 altså historisk den sjaskvåde førsteplads, som den mest regnfulde februar måned nogensinde i Danmark.

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden