Ja og amen til 22/02/2022: I dag er den helt store giftedag

Dagens dato er let at huske, og dette har ført til et rekordantal bryllupper på en ellers helt almindelig tirsdag.

I dag skriver vi 22-02-2022, hvilket giver datoen en helt særlig karakter. Udover at være propfyldt med 2-taller, så er det nemlig et palindrom. Et palindrom kommer fra det gamle græske, og er et ord eller sætning der er ens, uanset ens læseretning. For lige at gøre datoen lidt mere enestående, så er det faktisk også et ambigram, hvis man kigger på den med digitale tal. Ambigram betyder at det også kan læses ens, selv hvis det vender på hovedet.

Udover denne finurlighed, så ser det også ud til at rigtig mange danske par fremover vil kunne fejre bryllupsdag denne 22. februar.

I hvert fald melder flere nordjyske rådhuse om rekordmange vielser netop i dag. Det er ganske vist noget atypisk at blive gift på en tirsdag – normalt er det lørdage, hvor kirkeklokkerne ringer til vielse. Men måske fordi datoen er så nem at huske, så har det fået mange ned på knæ, så brylluppet kunne stå i dag.

48 vielser i Aalborg

Februar er heller ikke just den mest populære måned at blive gift i, med sit sørgmodige og omskiftelig vejr. Men det ser ud til at det er noget, som denne 22. dag i måneden kan få lavet om på. 

Blot i Aalborg Kommune alene, siger hele 48 par ja til hinanden i dag – faktisk kunne tallet snildt have været endnu højere, for Borgerservice har simpelthen været nødt til at afvise par.

“Vi har aldrig oplevet noget lignende” fortæller giftefoged Susanne Haugaard til TV2 Nord.

Rekorden bliver slået

Normalt på en almindelig tirsdag, vies der i gennemsnit fem par på Aalborg Rådhus.

Men i dag er der nærmest erklæret krisetilstand og taget ekstraordinære midler i brug på Aalborgs gamle Rådhus. Her er der tre giftefogeder kaldt på arbejde, og for atkunne nå så mange vielser som muligt, har man både udvidet tidspunktet, samt taget en ekstra sal i brug til det overvældende antal bryllupper. Desuden er det blevet nødvendigt at afsætte blot tyve minutter til hver vielse for, at kunne nå dem alle.

Interessen for at blive viet på datoen 22/02/2022 er så stor, at der nærmest kan tale om “bunkebryllup”. De 48 par slår solidt den forrige rekord, der går næsten ti år tilbage. Her blev “kun” 40 par viet på rådhuset, nemlig på datoen: 7-9-13.

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden