Frækkere end politiet tillader

Ung mand anholdt for at lokke kontanter fra folk på gaden

En 19-årig mand blev torsdag anholdt af Nordjyllands Politi efter mistanke om flere tilfælde af bedrageri.

Den unge mand har i følge politiet i mere end 50 tilfælde har haft held med at lokke kontanter ud af tilfældige forbipasserende foran blandt andet supermarkeder og andre steder hvor der er mange der færdes.

Den 19-årige spurgte de forbipasserende, om de ville hæve penge til ham, hvis han til gengæld overførte pengene til dem via netbank.

Herefter viste gerningsmanden en overførsel på sin mobiltelefon, så folk ikke mistænkte noget, og hævede pengene til ham. 

“Personerne opdagede blot ikke, at han enten fremdaterede overførslen to dage, hvorefter han kunne gå hjem og aflyse overførslen, eller at han anvendte en demo-udgave af en bank-app, udtaler Jan Brun Sørensen, politikommissær ved Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

Politiets efterforskning viser, at den formodede gerningsmand på blot 19 år havde held med fremgangsmåden i mere end 50 tilfælde. 

Den unge mand, der har adresse i Nordjylland, blev den 21. januar 2022, fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Aalborg. Her blev han sigtet for bedrageri og varetægtsfængslet i 28 dage.

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden