For 25 år siden blev plejehjemsassistent sigtet for drab

21 oktober, 2022 | 06:00
Så er den her! Fredag den 21. oktober 2022. I dag bærer navnet Ursulas dag eller 11.000 jomfruers dag efter legenden om den kristne kongedatter fra Bretagne, som år 451 var på bods­rejse til Rom sammen med 10.999 andre kristne jomfruer.
Dommer hammer
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Den 21. oktober er opkaldt efter legenden om de 11.000 jomfruer, der gik over i historien, da de blev mishandlet og dræbt af hunnerne på deres bodsrejse til Rom i år 451. Ursula gjorde sig særligt bemærket, da hun var den kristne kongedatter fra Bretagne og blev tilbudt at gifte sig med hunnerkongen. Da hun nægtede, blev hun også dræbt.

På denne dato har der siden da også været andre begivenheder på tapetet.

Blandt andet kan det nævnes at, den amerikanske opfinder Thomas Edison  præsentere den første brugbare glødelampe den 21. oktober i 1879. 

Ironisk nok var det også på denne dato i 1969, at Verdens første sexmesse åbnede i K.B. Hallen i København.

Året efter (1970) blev den nye Lillebæltsbro indviet af kong Frederik 9. På det tidspunkt var det 35 år siden, at der første gang kom bro over bæltet mellem Jylland og Fyn.

I 1996 blev TeleDanmarks hidtidige monopol på telemarkedet brudt. Det skete, da det svenskejede selskab NetCom præsenterede deres alternativ under sloganet: “Tast 1001 – langt billigere”.

Sidst men ikke mindst er det i dag 25 år siden (1997), at en plejehjemsassistent blev sigtet for at have dræbt 22 beboere på plejehjemmet Plejebo i København. Senere blev hun frikendt for samtlige anklager.

Med disse ord blev det tid til at tage hul på en ny dag.

MinByAalborg ønsker dig en fantastisk fredag!

DEKLARATION
Alt. tekst:Dommer hammer
Titel:Retten Aalborg
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden