Her er de fem største udfordringer for det nye supersygehus

21 august, 2023 | 18:00
Utætte vandrør, støj, ulovlig gulvvarme og murer, der måske skal rives ned er bare nogle af de mange problemer på byggeriet.
Nyt Aalborg Universitetshospital
Billedetekst: Foto: Region Nordjylland
Beskrivelse: Foto: Region Nordjylland

Nyt Aalborg Universitetshospitals byggeproces er præget af bekymringer, der kan påvirke projektets succes og tidsplan.

Projektet lider under støjproblemer, hvor betongulvene ikke har tilstrækkelig lyddæmpning, og manglende montering af støjspærringer resulterer i højt lydniveau på stuerne.

Psykiatrisk afdeling lider også under ulovlig gulvvarme og mangelfuld lyddæmpning.

Desuden er murene i kritisk tilstand, og stålkonstruktionen under dem kan være for svag, hvilket truer både økonomi og tidsplan. Her ventes der på et syn, der skal afgøre, hvem der har ansvaret for murene, og om de skal repareres eller helt fjernes.

Derudover står projektet overfor udfordringen med at få de komplicerede tekniske anlæg og sygehusteknologi til at fungere, da mange komplekse systemer skal integreres.

De tærede vandrør ses nu som en af de mindre udfordringer. Dette problem er opstået på grund af ophobet stillestående vand i rørene, hvilket har ført til rustdannelse og potentielle lækager. Der er nu planer om at udskifte en betydelig del af de 40 kilometer vandrør for at håndtere denne problemstilling.

Trods bekymringerne forsikrer projektdirektør Martin Kjær, at han har styrket ledelsen og konsulentteamet, og forsøger at sikre byggeriets succes.

 

 

DEKLARATION
Kilde:Nordjyskes medier
Alt. tekst:Nyt Aalborg Universitetshospital
Titel:Supersygehus
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden