To skoler bliver lukket i Aalborg Kommune

21 juni, 2023 | 12:00
Byplanvejens Skole og Tornhøjskolen fusioneres med Seminarieskolen og Herningvej Skole. Det skal sikre et mere bæredygtigt skoletilbud i det østlige og sydøstlige Aalborg.
Mest populære folkeskoler i Aalborg
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Trods massive protester besluttede et flertal i Aalborg Byråd i mandags at lukke Byplanvejens Skole og Tornhøjskolen, idet de fusioneres med henholdsvis Seminarieskolen og Herningvej Skole.

Planen skal sikre et mere bæredygtigt skoletilbud i det østlige og sydøstlige Aalborg, der blandt andet skal sikre, at skolens elevtal er stabilt og stærkt.

“Derfor samler vi nu de gode tanker og kræfter fra alle relevante parter, så vi i fællesskab kan skabe en ny stærk fortælling og nogle nye skoler, hvor fagligheden blomstrer, og vores børn får de bedst mulige forudsætninger for deres fremtidige succes,” siger Rådmand for Børn og Unge Morten Thiessen (K).

Mange elever har allerede meldt sig ud på baggrund af sammenlægningen af Byplanvejens Skole og Seminarieskolen i det sydøstlige Aalborg.

Skolen forventes klar til renovering og ombygning af skolebygningen den 1. august 2024. Der planlægges en yderligere bevillingssag til at imødekomme det akutte behov for istandsættelse. Det er opgjort til 41,6 mio. kroner.

Ud over stabile elevtal er styrkelse af fagligheden også på dagsordenen hos politikerne, der allerede i 2019 begyndte at tale om, hvordan man kan gøre skolen mere attraktiv i regionen.

“Alle kommunens skoler løfter eleverne forventeligt, men der er ingen tvivl om, at noget af det, vi opnår ved at sammenlægge fire skoler til to, er at få en størrelse skole, hvor der er plads til flere fagpersoner. Det betyder, at man styrker det faglige fællesskab, og dermed tilfører man mere mangfoldighed til vores elevers læringsmiljø, siger næstformand i Børne- og Undervisningsudvalget Lisbeth Lauritsen (S).

Kilde: TV 2 Nord.

DEKLARATION
Alt. tekst:Mest populære folkeskoler i Aalborg
Titel:folkeskoler
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden