Influenzasæsonen er over os

21 marts, 2022 | 09:30
Vi har fået banket corona godt på plads i ringhjørnet som ikke længere den overhængende trussel, men med åbningen af alting har til gengæld fulgt en influenzasæson, der nu hærger og lægger folk ned på stribe ifølge Aalborg Universitetshospital.
Influenzasæsonen er over os
Billedetekst: Foto: Billedarkiv

Influenza er noget, de fleste kender til på den ene eller anden måde. Det var været en sygdom, vi har været forskånet for under corona – simpelthen fordi, vi blev bedre til hygiejne og afstand. Men nu melder influenzasæsonen sig for døren. Ifølge Aalborg Universitetshospital er tallet for influenzasmittede kraftigt steget, så vi nu har en reel epidemi.

Influenza

Feber, tør hoste, hovedpine, smerter i muskler … Symptomerne lyder måske ret bekendt her efter flere år med corona, men dette er dog den sædvanlige influenza, der er tale om. Den skyldes en infektion i luftvejene med influenzavirus. Da antibiotika kun hjælper på bakterielle infektioner, har det som udgangspunkt ikke nogen virkning på influenza. Man kan bruge febernedsættende midler ved behov, men ellers er det bare at give kroppen lov til selv at bekæmpe infektionen.

Corona skyld i sen sæson

At influenzasæsonen falder så sent, skylde i høj grad corona ifølge ledende overlæge på Aalborg Universitetshospital Henrik Nielsen. Vi har haft restriktioner, der har fået os til at holde afstand, bære mundbind og spritte af. Vi blev gode til det med håndhygiejne under corona, hvorfor influenza ikke trivedes her. Nu er alt åbent og mange af de gode råd og hygiejne og afstand er røget ud af bevidstheden igen samtidig med, vi omgås flere mennesker og kommer mere ud igen.

DEKLARATION
Alt. tekst:Influenzasæsonen er over os
Titel:influenza
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden