Har corona og benzinpriser også fået dig til at køre mindre?

21 marts, 2022 | 06:30
Under nedlukningerne med corona viste tal, at antallet af biler på de nordjyske veje faldt med op til 39 %. En del af dem er kommet på vejene igen, men kombinationen med de stigende benzinpriser har skabt en ændring i bilisters adfærd indenfor kørsel og parkering.
Har corona og benzinpriser også fået dig til at køre mindre?
Billedetekst: Foto: EasyPark

Under nedlukningerne i forbindelse med corona viste tal, at antallet af biler på de nordjyske veje faldt med op til 39 %. En del af disse er kommet på gaderne igen efter åbningen af samfundet. De stigende benzinpriser skaber dog alligevel i bilisternes adfærd.

Voldsom stigning på brændstof

En del bilister har fået sig en slem forskrækkelse, når de har fyldt tanken på det seneste. Og de voldsomt stigende brændstofpriser kan nu også aflæses i danskernes parkeringsvaner.

“I takt med at benzinpriserne er steget og flere kan arbejde hjemmefra, kan vi se et lille dyk i antallet af parkeringer. Folk er mere økonomisk bevidste, og det ser ud til, at flere tager et aktivt valg om oftere at lade bilen stå”, siger Bernd Reul, landedirektør for EasyPark DK.

Data fra de sidste par år viser, hvordan danskerne er blevet påvirket af pandemi og restriktioner. Under første nedlukning i marts 2020 faldt antallet af betalingsparkeringer med 60-70 procent. Men der er stor forskel på, i hvor høj grad bilisterne har ladet bilen stå under nedlukningerne.

“Under den første nedlukning blev folk simpelthen hjemme, men under den anden nedlukning sidste vinter, så vi en stigende aktivitet i både januar og februar 2021 i takt med vaccine-udrulningen”, siger Bernd Reul.

Ændrede vaner under corona

Samlet steg antallet af parkeringer hos EasyPark på landsplan med omkring 30 procent fra 4. kvartal 2019 til 4. kvartal 2021. Men Ifølge Bernd Reul er der en tendens til, at vi bruger bilen på en anden måde.

“Mange har jo været forhindret i at rejse så meget med fly eller køre til udlandet, som vi plejede, så det er i stedet blevet til bilferie i Danmark. Der var fx et rekordhøjt niveau i efterårsferien 2020, fordi de fleste blev i Danmark og holdt ferie. Normalt ser vi ellers et fald i efterårsferien”, siger Bernd Reul.

En anden effekt af pandemien har været, at en større andel af bilisterne er skiftet fra at bruge P-automaten til mobilen.

“Den trend ser vi generelt hos vores kunder, hvor flere også bruger ”touch-free” løsninger fx kamera-parkering i parkeringshuse, når de køber ind”, siger Bernd Reul.

DEKLARATION
Alt. tekst:Har corona og benzinpriser også fået dig til at køre mindre?
Titel:easypark
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden