MinByAalborg.dk

Gigantium samlede krigsveteraner fra hele Danmark til stor ishockeyfest

21 februar, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Soldaterveteraner fra hele landet kæmpede på isen om DM-titlen og modtog en særlig hyldest af ishockey-Danmark i forbindelse med weekendens Final4-stævne i Metal Ligaen.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Flere end 65 soldaterveteraner fordelt på fem hold var inviteret til weekendens store is-fest i Gigantium med både Final4 for Danmarks bedste isligaklubber, årets Veteran DM-finale og en miniturnering på tværs af holdene.

Sportsligt blev det en gentagelse af sidste års finale mellem Operators Hockey Club fra Aalborg og Copenhagen Guardian Falcons, og med en 3-1-sejr blev det holdet fra Aalborg, der kan kalde sig Danmarksmestre i veteran ishockey.
Tobias Rødkjær fra Operators Hockey Club i Aalborg fremhæver dog ikke sejren, men værdien af fællesskabet, når han skal sætte ord på weekendens oplevelser:

”Der er et stærkt fællesskab på tværs af holdene, som er svært at sætte ord på. Det er svært at forklare, men den fælles baggrund giver noget specielt. Det er fedt at møde de andre og spille en masse hockey,” indleder den nyslåede danmarksmester, og han tilføjer:

”Det har været en megafed weekend. Vi kan gå til den for fuld hammer på banen, men lige så snart vi er færdige, så er vi gode venner igen. Det er fedt at vinde DM-titlen, men det er ikke det, der er det vigtige.”

En særlig hyldest
Veteran DM er blevet en del af ishockeyens Final4, og spørger man hos ligaklubben Aalborg Pirates, er det en god anledning til at sætte fokus på den indsats, som veteranerne har gjort for Danmark:
”Det er fedt, at vi kan bruge denne store ishockey-fest til at sætte fokus på danske veteraner og deres indsats for vores land. Det fortjener de!” Sådan siger klubbens direktør, Lars Laursen.
Danmarks Idrætsforbund arbejder tæt sammen med Danmarks Ishockey Union om at give nogle gode rammer for, at veteranishockey kan blomstre og udvikle sig.
”I DIF Soldaterprojekt er vi glade for den hyldest til veteranerne, det er at blive inviteret med ind i de flotte rammer omkring Final4. Vi ser effekten af idrætsfællesskaberne hver uge i vores Safe Zone, men det kan noget specielt, når de bliver samlet fra hele landet og hyldet på denne måde,” siger Katrine Marslew Fritzen, som er tværforbundskonsulent i DIF Soldaterprojekt.
Det er andet år, at Veteran DM bliver afholdt i forbindelse med Metal Ligaens Final4-stævne.

FAKTA
• Fem veteranhold deltog i årets Veteran DM: Copenhagen Guardian Falcon, Esbjerg Heroes, Odense Warriors, Operators Hockey Club fra Aalborg og Vojens Patriots
• Holdene er en del af DIF Soldaterprojekts Safe Zones, der er særlige idrætstilbud målrettet skadede veteraner
• Tilbuddet er en del af samarbejde mellem DIF Soldaterprojekt og Danmarks Ishockey Union om at hjælpe danske veteraner på rejsen fra militær til civil.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Pressemeddelelse: Danmarks Idrætsforbund via Ritzau
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt