Uge 8 og vinterferie – færre skader indtil videre

Kalenderen siger uge 8 og vinterferie her i det nordjyske, og mange skal derfor snart afsted på skiferie eller er allerede godt på vej. Forhåbentlig med alle lemmer i behold, da det med de kære ski kan være en farlig sport. Der ses hvert år rigtig mange skirelaterede skader hos de forskellige forsikringsselskaber. Men i de dele af landet, der allerede har været ude på skiene, meldes om færre skader indtil videre end hidtil set.

Efter to år uden skiferie fandt mange skiglade danskere atter vej til pisterne på de populære skidestinationer i sidste uges vinterferie. Men de foreløbige tal viser, at langt færre danskere er kommet galt af sted på pisterne.

Hos Alm. Brand har man oplevet et fald på næsten 50 pct. i antallet af skader i uge 7, hvis man sammenligner med samme periode i 2019, før coronapandemien ramte.

”I en normal uge 7 har vi travlt med at hjælpe med knæskader og brækkede ben blandt vores kunder, men det har ikke været tilfældet i år, hvor mange danskere igen har været på skiferie for første gang i to år,” siger Maria Bitsch, skadechef for person- og specialskade, og fortsætter:

”Vi har set et stort fald i skiskader i uge 7, og det er en glædelig nyhed. For den enkelte kunde der kommer til skade, er det selvfølgelig irriterende, og her har vi stået klar med hjælp og vejledning,” siger Maria Bitsch.

Færre og forsigtighed

Forsikringsselskabet har først det fulde overblik over skiskader i løbet af ugen, men forventer, at antallet af skader fortsat vil være væsentligt lavere end under en ”normal” vinterferie uden restriktioner.

”Da Østrig indførte nye rejserestriktioner i januar, var der mange danskere der aflyste skiferien, og strejken i Københavns Lufthavn har også betydet, at der er folk, som først er kommet på ski senere, og det er en af årsagerne til, at vi har set så få skiskader på nuværende tidspunkt,” siger Maria Bitsch og fortsætter:

”Men jeg tror også, at flere har været ekstra påpasselige på pisterne. Efter to år med begrænset skiløb har mange været lidt rustne og er startet forsigtigt. Og jeg håber da, at flere vil udvise samme forsigtighed næste år. En skiskade kan være en smertefuld affære og uden den rette forsikring, kan den også blive meget dyr,” siger Maria Bitsch.

På trods af indrejserestriktioner er Østrig stadig danskernes foretrukne skiland.

Top 5 over lande med flest tilskadekomne danskere:

1. Østrig
2. Frankrig
3. Italien
4. Sverige
5. Norge

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden