Ny forskning slår igen tvivl om effekten af udskældt mundbid

Ny dansk undersøgelse hvor 6000 personer deltog, sår nu tvivl om, hvor godt mundbindene i realiteten beskytter os mod Covid-19.

Undersøgelsen gik ud på, at den ene halvdel af de 6000 personer bar mundbind i en måned, mens den anden halvdel gik uden.

Resultat viser, at der ”måske” var en tendens til, at der kun var en lille effekt af at bære mundbind” udtaler Henning Bundgaard, der er overlæge og professor hos hjertecentret på Rigshospitalet

“Men den var altså ikke signifikant, så vi kan ikke sige, at der var en forskel” – pointerer han.

Blandt politikerne på Christiansborg er der måske ikke til den helt store overraskelse uenighed om, vi fortsat skal gå med mundbindet eller ej.

I går var “dagens Coronatal” 40626 nysmittede. 15 personer døde med Corona. Alt i mens tallet for indlagte på intensiv og i respirator faldt. Mundbind eller ej. Nu kommer de tal til at ændre sig fremover.

For er du smittet, og eksempelvis bliver dræbt i en trafikulykke, så havner du i statistikkerne over coronarelaterede dødsfald.

Sådan har det været under hele pandemien, fordi tallene omfatter alle døde, der er testet positiv inden for de seneste 30 dage.

Derfor vil Statens Serum Institut justere opgørelserne. Det fortæller Lasse Vestergaard, der er afdelingslæge på Infektionsepidemiologi og Forebyggelse hos SSI og koordinator af det program, der overvåger dødelighed, til TV 2.

DEKLARATION
Relaterede nyheder
Følg os på facebook
Regionale nyheder
Sider i Nordjylland
Brønderslev
Hjørring
Jammerbugt
Mariagerfjord
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Frederikshavn
Rebild
Bagsiden