MinByAalborg.dk

Danskerne får penge tilbage for at bruge strøm

3 juni, 2023 | 07:00
- Af Redaktion
For meget strømproduktion er skyld i, at danskerne i denne uge har oplevet, at de kunne få penge for at bruge strøm. Det er dog ikke dansk strøm, de har købt.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Har du en variabel elaftale? Vaskede du i søndags? Så har du muligvis tjent penge!

Strøm i hele landet har været i minus siden søndag formiddag. Dette gælder især i Jylland.

“Når elprisen er i minus betyder det, at du rent faktisk får penge for at bruge strøm. Meget af gevinsten bliver så ædt op af afgiften, som du betaler for at få transporteret dit strøm,” fortæller Kristian Rune Poulsen, chefkonsulent hos brancheforeningen Green Power Denmark.

Selvom danskerne ikke bliver afregnet for hver time vil de få timer med forbrug af el i minus trække et par kroner fra elregningen, når den næste gang skal betales.

Solceller og vindmøller er forklaringen på den negative strøm. Der bliver produceret for meget strøm. Det er dog ikke dansk strøm, du bliver betalt for at bruge. Det er Hollandsk strøm, da de har meget overskud.

“Der er gang i en priskrig, hvor leverandører underbyder hinanden. Det er kun dem, der har budt den laveste pris ind, der får lov at producere. Derfor er der leverandører, der gerne vil give os penge for at bruge deres strøm,” forklarer Kristian Rune Poulsen.

For solcelle-ejere kan det dog betyde, at det overskydende strøm koster dem penge.

Kilde: Nordjyske.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt