MinByAalborg.dk

Ældre nordjyder udsættes for tricktyveri

26 maj, 2023 | 09:00
- Af Redaktion
Ældre borgere i Nordjylland udsættes for tricktyveri, hvor svindlerne forsøger at anskaffe sig koden til kreditkort.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Torsdag modtog Nordjyllands Politi anmeldelser om tricktyverier fra yderligere tre ældre borgere.

Disse oplysninger har vagtchef Lau Larsen fra Nordjyllands Politi givet til befolkningen.

Svindlere følger ofte en specifik procedure med at ringe til ældre personer, udgive sig for at være repræsentanter fra Nets eller deres bank og informere dem om, at deres betalings- eller betalingskort er blevet spærret.

For at ophæve spærringen af ​​kortet beder de ældre om at trække det sammen med kortkoden. Bagefter indgås en aftale, hvor svindleren henter kortet og dets tilhørende kode fra den ældre borger.

Lau Larsen råder kraftigt alle, der støder på forsøg på tricktyveri, til at undgå at indgå aftaler med svindleren og i stedet melde hændelsen til politiet. Det er klart, at banker eller Nets aldrig ville henvende sig til deres kunder på en sådan måde, hvilket indikerer, at situationen utvivlsomt er en fup og en fidus.

Torsdag blev der lagt tre anmeldelser op, hvoraf to kom fra Nørresundby og den resterende fra Tylstrup. Blandt disse anmeldelser gav man en kort og lidt vag beskrivelse af tricktyven, som antydede, at individet var en kraftig bygget dansk mand.

Kilde: Nordjyske.dk

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt