MinByAalborg.dk

53-årig mand fundet skyldig i drabet på sin tidligere kone ved skud

24 maj, 2023 | 09:00
- Af Redaktion
Retten konkluderer, at den 53-årige havde planlagt at affyre skud mod sin tidligere kone, mens deres to sønner var til stede.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

I Aalborg har Retten i dag formiddag dømt en 53-årig mand skyldig i drabet på sin ekskone den 17. september 2021 på Skelagervej i Aalborg.

Den 53-årige affyrede et skud mod sin ekskone i hovedet med en pistol for øjnene af deres to sønner på otte og seks år samt flere forfærdede beboere i Skelagergården.

Under retssagen erkendte den 53-årige, at han skød og dræbte sin 41-årige ekskone, men påstod, at det ikke var hans intention at skyde hende.

Nævningetinget ved Retten i Aalborg har dog fundet det bevist, at drabet var nøje planlagt, og at den 53-årige bevidst dræbte sin ekskone, mens hun bad for sit liv og den ældste søn forsøgte at forhindre det.

Drabet var kulminationen på flere års problemer efter deres skilsmisse i 2017. Den afdøde kvinde flyttede til Aalborg med deres to sønner, mens den 53-årige blev boende i Hvide Sande og senere i Herning.

Kort tid efter skilsmissen begyndte den 53-årige at chikanere og true sin ekskone gennem beskeder, på trods af at han havde fået et tilhold.

Truslerne blev så alvorlige, at den 41-årige kvinde fik udleveret en overfaldsalarm af politiet, og den 53-årige blev tiltalt for gentagne overtrædelser af tilholdet samt dødstrusler og psykisk vold.

Den pågældende sag nåede dog aldrig retten, da den 53-årige den 17. september 2021 tog af sted fra Herning til Aalborg med en ladet pistol gemt i jakken for at opsøge sin ekskone.

Forud for dette havde han skrevet på Messenger med sin nevø og gentagne gange givet udtryk for, at ekskonen skulle dø den dag, og at han var klar til det.

I Aalborg fulgte han sin ekskones færden ved hjælp af en skjult gps-tracker, som han havde placeret på hendes bil. Han ventede i to timer på, at hun kom hjem, og kort før kl. 18.20, da den 41-årige kvinde gik mod opgangen i Skelagergården med sine to sønner, fulgte han efter dem.

Ved opgangen indhentede den 53-årige sin ekskone, og der opstod tumult mellem dem. Dette fik beboerne til at rette deres opmærksomhed mod gården, hvor de vidnede den 53-årige trække pistolen og skyde sin ekskone.

En af beboerne filmede hele begivenheden, herunder drabet. Videoen blev et centralt bevis i sagen, men blev afspillet bag lukkede døre.

Retten i Aalborg lægger også vægt på den rædselsvækkende video. I afgørelsen blev det anført

Kilde: Nordjyske

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt