Boligsalget i fremgang

23 maj, 2023 | 09:00
Det er ikke den vildeste fremgang, som boligmarkedet oplever for tiden, men det går stadig i den rigtige retning - med små skridt.
Foto: Dhruv Mehra

Boligmarkedet fortsætter sin – beherskede – bedring. Det viser nye tal fra Realkredit Danmark, der har renset salgstallene for sæsonudsving, så man kan sammenligne på tværs af månederne.

Opgørelsen, som ejendomsmæglerkæden Home har set nærmere på, viser, at den sæsonkorrigerede handel med parcelhuse, ejerlejligheder og sommerhuse steg fra 5.140 stk. i marts til 5.295 i april – en fremgang på 3 %.

I sig selv er det tæt på en sidelæns bevægelse fra marts til april, men det var femte måned i træk med stigende aktivitet på boligmarkedet. Set siden aktiviteten bundede ud i november, er den sæsonkorrigerede handelsaktivitet steget med næsten 30 %.

Lejligheder mest frem
Mest fremgang er der på markedet for ejerlejligheder, hvor aktiviteten renset for sæsoneffekter er steget med næsten 50 % siden november. Fremgangen var noget mere behersket på sommerhusmarkedet, hvor aktiviteten ‘kun’ er steget med 17 % i samme periode.

Kilde: home a/s via Ritzau

Del |

Relaterede nyheder