Flotte træskibe holder stævne i Skudehavnen

19 maj, 2023 | 06:00
Fra den 26.-28. maj 2023 fyldes Skudehavnen i Aalborg af smukke skibe, når byen er vært for det årlige Træskibs Sammenslutningens Pinsestævne. Arrangørerne forventer at kunne byde mellem 30 - 40 sejlskibe med besætninger velkomne.
Aalborg kommune

Der er under stævnet rig mulighed for at opleve og deltage i en masse sjove og maritime aktiviteter i skudehavnen. Under stævnet vil der være “åbent skib” kl. 15.00 -17.00 fredag og 15.00 – 17.30 lørdag, hvor publikum kan komme ombord på skibene. Om lørdagen er der præsentationssejlads, hvor skibene i to hold sejler ind fra Skudehavnen og øst for Limfjordsbroen, så man kan nyde synet af dem fra Aalborg Havnefront. Det sker fra kl. 11.45 til kl. 16.30. Herudover er der en række maritime stande og aktiviteter i skudehavnen under stævnet.

“Vi er rigtig glade, for at Træskibs Sammenslutningen har valgt at placere deres Pinsestævne i Aalborg. Det betyder rigtig meget for byen, at vi får arrangementer af denne størrelse, og vi glæder os til at tilføje Pinsestævnet til rækken af store arrangementer i byen. Skibene vil passe fantastisk til Aalborgs Skudehavn, og jeg er helt sikker på at aalborgenserne vil tage godt imod skibene og lægge vejen forbi for at beundre de flotte skibe”, siger borgmester Thomas Kastrup Larsen.

Skibe/besætningsmedlemmer mødes i Hals torsdag den 25. maj og sejler mod Aalborg/Skudehavnen fredag den 26. maj med forventet ankomst omkring kl. 14.00

Stævnet har fokus på Danmarks sejlende kulturarv, og er det stævne i Danmark, der samler flest historiske fartøjer på et sted. Træskibs Sammenslutningen (TS) har samlet Danmarks sejlende kulturarv i forskellige byer hver pinse siden 1971. Her samles skibe, maritime håndværkere og-aktører i 3-4 dage og byder alle med om bord på vores fælles maritime kulturarv. Søndag Træskibs Sammenslutningen afholder deres årlige generalforsamling i forbindelse med stævnet.

Kilde: Aalborg kommune

Del |

Relaterede nyheder