Kendte kvinder til Aalborg om menstruation

17 maj, 2023 | 20:00
En række kendte kvinder såsom Sanne Søndergaard og influencer Emma Libner, kommer til Aalborg under en turné for at nedbryde tabu om menstruation.
Foto: Oana Cristina

Smerter, humørsvingninger og gennemblødninger bliver erstattet af jokes, talks, quizzer og præmier, når komiker Sanne Søndergaard, influencer Emma Libner og sexolog Shabnam Azizi sammen med PlanBørnefonden tager på Period-tour op til den internationale menstruationsdag den 28. maj.

Til eventsene vil publikum på en sjov og lærerig måde blive klogere på, hvorfor vi ikke taler mere om menstruation, hvad der sker med kroppen i løbet af en cyklus og grine af de absurde situationer, som man kan ende i, når man forsøger at skjule menstruation for omverdenen.

Tabuet tackles med humor og menstruationsaktivisme
De tre kvinder tackler tabuet om menstruation på hver sin måde.

Sanne Søndergaard optræder med et udpluk af sit show ”Kvinde”, hvor hun med humor og ærlighed gør grin med akavede og pinlige situationer, som de fleste menstruerende kan genkende.

”Jeg vil gerne normalisere menstruation. Det skal ikke være skamfuldt, og det skal være normalt, at mænd kan købe bind til deres kærester,” siger Sanne Søndergaard.

Emma Libner er kendt fra Instragram-profilen @kh_underlivet og aktuel med en ny bog af samme navn. Til dagligt taler hun åbent og (k)ærligt om underlivet med sine over 19.000 følgere om skam, lyst og menstruation. Den samtale glæder hun sig til at tage med publikum til eventsene på Period-touren, som kommer forbi Aalborg, Århus og København.

”Menstruation føles privat, og det er noget, vi dealer med bag lukkede døre på badeværelset. Men det har også rigtig meget med politik at gøre. Vi har et samfund, der forventer, vi er på én måde hele tiden og gerne den bedste side af os selv. Der tages ikke højde for menstruation,” siger Emma Libner.

Shabnam Azizi er aktuel som ekspert i programmerne ‘Sex med P3’ på DR. Til eventsene deler hun sin viden om de mange måder som menstruation påvirker kroppen.

”For mange af os er det negativt at få menstruation. Men jeg synes, vi skal være nysgerrige på, hvad der sker med kroppen, når man har menstruation, og jeg synes, det er vildt fedt, når kvinder står frem og siger, de har menstruation. Det er jo en del af at være kvinde, du kan ikke sige ”nej-tak” til din menstruation,” siger Shabnam Azizi.

Se dem i Aalborg den 22. maj 2023, nærmere bestemt: North Urban Art Studio

Kilde: PlanBørnefonden via Ritzau

Del |

Relaterede nyheder