Brug denne hjemmeside til bedre biodiversitet

17 maj, 2023 | 08:00
En forsker fra Aarhus Universitet har udviklet en hjemmeside, der guider dig til at få bedre biodiversitet i din have ved at vælge de rette planter.
Foto: Sergey Schmidt

Da Beate Strandberg som en del af sit arbejde i 2021 udgav en rapport over, hvilke danske planter der er bedst for insekter, smådyr og fugle, tikkede den ene besked efter den anden ind på hendes mail.

Boligforeninger, haveejere og anlægsgartnere ville have adgang til hendes data, så de kunne se lige præcis, hvilke planter der var bedst at plante i deres haver for at hjælpe biodiversiteten på vej.

“Jeg opdaterer hele tiden mit regneark – og jeg kunne ikke bare dele det med alle. Dataen var jo heller ikke super brugervenligt sat op. Derfor fik jeg ideen til at lave en platform, hvor folk selv kan finde informationer om de planter, der ville være gode i deres have”, siger hun.

Beate Strandberg er til dagligt seniorforsker ved Institut for Ecoscience på Aarhus Universitet og forsker i biodiversitet og samspillet mellem hjemmehørende planter og insekter. Men mellem eksperimenterne og møderne på universitetet kunne hun ikke glemme sin ide om en hjemmeside, hvor alle danskere kunne klikke sig ind og få information om at vælge de helt rigtige planter.

Derfor søgte hun og fik penge fra 15. Juni Fonden til at bygge hjemmesiden – og i denne uge – tirsdag d. 9. maj – blev www.findplanten.dk lanceret.

“Nu kan alle, der er interesserede, klikke sig ind og finde ud af, hvilke planter der vil være gode for dyrelivet i netop deres have”, siger hun.

Kilde: Aarhus Universitet Technical Sciences via Ritzau 

Del |

Relaterede nyheder