MinByAalborg.dk

Tvang fodboldtrøjen fra 16-årig AAB-fan : Idømt fængsel

16 maj, 2023 | 06:25
- Af Redaktion
To mænd er ved retten i Aarhus i går blevet idømt fængsel for ulovlig tvang mod en 16-årig dreng efter en Superligakamp i Aarhus i september sidste år.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

En 22-årig mand og en 24-årig mand blev mandag dømt ved Retten i Aarhus for at have tvunget en 16-årig dreng til at aflevere sin fodboldfantrøje efter en Superligakamp i Aarhus i september sidste år.

Retten fandt både den 22-årige og den 24-årige skyldige i ulovlig tvang. Den 24-årige blev idømt tre måneders ubetinget fængsel, mens den 22-årige blev idømt 60 dages fængsel, hvoraf 20 dage blev gjort betinget. En 26-årig mand blev frifundet i samme sag.

Episoden fandt sted den 17. september 2022 omkring kl. 19.30 efter en kamp mellem AGF og AaB på stadion i Aarhus. Den 16-årige dreng og hans venner blev omringet af en gruppe unge mænd, mens de gik på Frederiks Allé.

Den 16-årige blev tvunget til at aflevere sin AaB-trøje, og da en af hans venner forsøgte at filme episoden med sin mobiltelefon, slog den 24-årige mobilen ud af hånden på ham og tvang ham til at slette den optagede video.

Efter hændelsen blev der opdaget en video på nettet, der viste nogle AGF-fans med en AaB-trøje. Dette førte til en nærmere undersøgelse af sagen af Østjyllands Politi, der kontaktede den 16-årige. Efterforskningen førte senere til sigtelser mod i alt seks mænd, herunder den 22-årige, der blev anholdt to dage efter episoden i Aarhus. De øvrige blev anholdt nogle uger senere.

Selvom der ikke var tale om røveri, blev de to dømte mænd fundet skyldige i ulovlig tvang baseret på vidneudsagnene i retten. Anklagemyndigheden vil nu gennemgå dommen og forventer at overveje at anke sagen til statsadvokaten. Den 22-årige erkendte sig skyldig i ulovlig tvang, mens den 24-årige nægtede sig skyldig.

Kilde: Østjyllands politi

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt