MinByAalborg.dk

Ny podcast retter blikket mod unge med epilepsi

10 maj, 2023 | 07:30
- Af Redaktion
Unge fortæller i en ny podcast om, hvordan det er at leve med epilepsi.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Den nye podcast er et del af et forskningsprojekt om hverdagslivet for de unge med epilepsi. Det viser, at epilepsi er langt mere end anfald. Mange af de unge i projektet knokler med kognitive vanskeligheder, som giver dem udfordringer i forbindelse med fx uddannelse.

– De fleste mennesker tror, at epilepsi handler om anfald – men vores forskning belyser, at det faktisk er alle mulige andre udfordringer i hverdagen, som de unge bøvler med fx udtrætning, kognitive vanskeligheder og drømme om at deltage i ungdomslivet på lige fod med andre, fortæller Naja Berg Hougaard, lektor ved Professionshøjskolen Absalon og forsker på projektet.

‘Et godt ungdomsliv med epilepsi’ er et 2,5 årigt eksternt finansieret projekt, der hviler på et praksisnært samarbejder Professionshøjskolen Absalon, Socialrådgiveruddannelsen og Specialrådgivning om Epilepsi, Filadelfia. Projektet har fokus på hverdagslivet for unge med epilepsi, og dermed et andet fokus på epilepsi end det medicinske, der ellers dominierer forskningen. Som led i formidlingen af indsigter fra projektet, er der produceret podcasten ‘Kortsluttet – ung med epilepsi’. I podcasten møder vi seks unge mellem 15-25 år, som fortæller livet om livet  med epilepsi. Maria, Camilla, Andreas, Ida, Sofie og Thea fortæller i hvert sit afnsit om udfordringer og dilemmaer, når epilepsien slukker hjernen, giver træthed og begrænsninger i hverdagen.

Laila Dahl, leder af Specialrådgivning om Epilepsi på Filadelfia møder mange unge med epilepsi – unge som allerhelst bare vil give den gas til festerne, komme ind på drømmestudiet eller få et kørekort.

– I podcasten fortæller de unge om deres liv, som andre unge med epilepsi og andre skjulte sygdomme og pårørende kan spejle sig i. Det kan være rart at vide, at der er andre med de samme spekulationer, begrænsninger og drømme som en selv. De unge hjerter er sårbare – men med podcasten åbner vi op for at tale om alt det svære ved epilepsi – som ikke er anfald, men mange andre ting som følger med, siger Laila Dahl.

Kilde: Filadelfia via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt