MinByAalborg.dk

Ny aftale: Uddannelserne rykker ud i landet

10 maj, 2023 | 11:00
- Af Redaktion
Uddannelses- og Forskningsministeriet har rettet deres udflytningsaftale til, så uddannelserne i landet kan rykke ud til der, hvor der er fleste ansøgere.
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

Nu fjernes kravet om udflytning af 800 uddannelsespladser på de fire store professionsbacheloruddannelser på velfærdsområdet fra de fire største byer. Det har et bredt politisk flertal bestående af regeringen SF, Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige netop vedtaget.

I stedet bliver det op til professionshøjskolerne selv at vurdere, hvor i deres dækningsområde uddannelsespladserne på de fire store professionsbacheloruddannelser på velfærdsområdet skal være. Justeringen bliver blandt andet gennemført i lyset af faldet i søgningen til uddannelserne til sygeplejerske, pædagog, lærer og socialrådgiver.

Faldet i søgningen skyldes nemlig ikke mangel på uddannelsespladser på tværs af landet, men et generelt fald i antallet af studerende, der søger mod de fire store professionsbacheloruddannelser på velfærdsområdet.

På baggrund af justeringen har aftalepartierne vurderet, at der er grundlag for at omprioritere en mindre del af pengene i aftalen.

Det betyder blandt andet, at der afsættes ekstraordinære tilskud til en læreruddannelse og campus i Svendborg, en ny læreruddannelse i Vallekilde og Danmarks første bandagistuddannelse i Horsens.

Samtidig er partierne enige om at afsætte 30 mio. kr. til at understøtte særlige rekrutteringsprojekter på alle landets professionshøjskoler såsom brobygningsforløb, deltidsforløb og kurser for ufaglærte.

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet via Ritzau 

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt