Læger misbrugte Corona-ordning – men fik alligevel udbetalt millioner

10 maj, 2023 | 16:30
Lægerne ved Sauers Plads toppede på listen over de lægehuse i Danmark, der har fået udbetalt flest penge for at sende mails. Nemlig hele 593.211 kroner.
Penge
Foto: Billedarkiv
Over 450 af landets lægehuse har tilsammen tilbagebetalt 15,8 millioner kroner tilbage til regionerne.

 

Alligevel har lægerne beholdt et tocifret millionbeløb af udbetalingerne. De er sket på baggrund af en ydelse, der blev stoppet grundet misbrug.

 

Ifølge TV 2, der har fået aktindsigter i sagen i alle fem regioner, har borgerne sendt mails til borgere, der havde fået lavet coronatest, selvom borgerne kunne tjekke resultatet på sundhed.dk.

 

Der er tale om i alt 539.000 mails, der alle fortalte patienterne, at deres prøvesvar var negativt. Hver mail har kostet regionen omkring 46 kroner.

 

Nordjyske lægehuse fik udbetalt 2.418.862 på baggrund af denne ydelse alene.

 

Lægerne havde kun ret til honoraret i særlige tilfælde, hvor der blev vurderet et fagligt belæg for at sende mailen med det negative coronasvar. Som hovedregel skulle borgeren selv tjekke resultatet, og det forventedes derfor, at ydelsen ville blive brugt fornuftigt.

 

Men efter ni måneder blev aften om ydelsen opsagt af Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation (PLO), da ordningen ifølge regionerne blev misbrugt.

 

Lægerne på Sauers Plads i Aalborg topper listen som det lægehus, der har udbetalt flest penge for at sende mails. Det blev i alt til 593.211 kroner.

 

Lægerne sendte 12.978 mails. Det svarer til 63 mails hver dag i de ni måneder, ordningen eksisterede.

 

Lægehuset har i dag betalt langt størstedelen af de penge tilbage, som lægehuset fik udbetalt, men som de ikke var berettiget. Et beløb på 575.648 kroner.

 

Også alles Lægehus Aalborg fik udbetalt et højt beløb på 127.052kr. De sendte 2780 mails i alt med et gennemsnit på 14 mails.

 

Det vides ikke, om lægerne har tilbagebetalt det rigtige beløb. Det svar kan man kun finde ved at gennemgå alle mails, der er blevet sendt. Det har Danske Regioner ikke gjort – eller tænkt sig at gøre.

 

”I den ideelle verden havde vi selvfølgelig gennemgået hver enkelt mail, men det ville koste rigtig mange penge at gennemgå mere end en halv million mails,” siger Heino Knudsen fra Danske Regioner.

 

Ingen ved derfor, hvor mange mails, lægerne havde ret til at blive honoreret for.

 

Danske Regioner fastlagde en grænse for, hvor mange mails om dagen lægehusene måtte afregne. Lægehuse, der dagligt havde afregnet mange gange, især i perioden efter indskærpelsen fra PLO, skulle betale penge tilbage til regionerne.

 

Kilde: TV 2 Nord.

 

Del |

Relaterede nyheder