MinByAalborg.dk

Danmarks Idrætsforbund får flere kvinder i bestyrelser

10 maj, 2023 | 06:00
- Af Redaktion
Det ser positivt ud, når man ser på indsatsen om at få flere kvinder ind i Danmarks Idrætsforbunds politiske bestyrelser
MinByFoto.dk
Info:
MinByFoto.dk
Dette billede er ikke relateret til indholdet i denne artikel, men er i stedet en midlertidig løsning på en teknisk fejl. Vi beklager ulejligheden og arbejder på at rette problemet.

29,2 procent.

Så stor er andelen af kvinder i bestyrelserne hos DIF og de 62 specialforbund. Det er en stigning fra 27,9 procent i 2022. Dermed er målet om en 30/70-fordeling af kønnene senest i 2025 kommet et skridt nærmere. Og det sker som resultat af et langstrakt og vedholdende fokus på området, fortæller næstformand i DIF, Frans Hammer:

”Vi arbejder målrettet med at fremme diversiteten i DIF-idrætten, og her er kønsfordelingen jo kun et af mange fokusområder, lige som bestyrelserne kun er et af flere steder, der er vigtige at arbejde med,” indleder Frans Hammer.

Næstformanden fortæller, at der for nuværende kun er opstillet konkret mål for netop kønsfordelingen i bestyrelserne, og her er man snublende tæt på målet.

”Det går den rigtige vej, selv om det efter min mening godt måtte gå endnu hurtigere. Men sådanne processer tager tid, og især når vi arbejder med demokratisk valgte poster, skal man have tålmodighed,” siger Frans Hammer.

Arbejdet med at fremme diversiteten i DIF-idrætten har mange år på bagen. Faktisk er det præcis 20 år siden, man første gang gennemførte en undersøgelse af kønsfordelingen i DIF’s og specialforbundenes bestyrelser.

Udviklingsudvalg tager næste skridt

Igennem årene er diversitetsundersøgelsen løbende blevet udbygget. Det opstillede mål om minimum 30 % kvinder i bestyrelserne inden 2025 blev sat i 2020, og siden er man begyndt at måle på mange flere parametre inden for diversitetsområdet.

”Det er godt, at vi i stadig stigende grad får flere kvinder ind i bestyrelserne, men vi har generelt en opgave med at gøre idrættens beslutningslag mere diverst,” fortæller bestyrelsesmedlem i DIF, Rikke Rønholt Albertsen.

Hun er sat i spidsen for DIF’s nye udviklingsudvalg, som er nedsat med henblik på at komme med anbefalinger til tiltag på diversitetsområdet og tegne de første streger for den diversitetsstrategi, der i 2025 skal afløse den gamle.

”Med mere diversitet styrker vi forudsætningerne for mere kvalitet i ledelsen – det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Derfor skal vi også fremadrettet arbejde meget mere med diversitet i bredere forstand, og vi skal se på, hvordan vi flere steder i idrætten gør os attraktive for folk med alle typer baggrund, så vi i endnu højere grad afspejler samfundet,” siger Rikke Rønholt Albertsen.

Kilde: Danmarks Idrætsforbund via Ritzau

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt