MinByAalborg.dk

Covid-19 er ikke udryddet – smitten toppede i april måned

9 maj, 2023 | 16:00
- Af Redaktion
Smitten har været højere henover april end i vintermånederne, bekræfter cheflæge.
Info:
Mand, der hoster i albuen.
Foto: Cottonbro Studio, Pexels.
Har du eller nogen du kender haft feber, ondt i halsen og muskelsmerter i løbet af april? Så har du muligvis haft covid-19.

 

Cheflæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital bekræfter, at Coronasmitten toppede i løbet af april måned.

 

”Men vi har ikke i kraftig grad mærket, at patienter bliver indlagt på grund af coronavirus. Vi har haft nogle enkelte, men det er slet, slet ikke, som det har været tidligere,” understreger cheflægen.

 

Det er en usædvanlig måned Coronasmitten topper. Sommeren står for døren, og ifølge cheflægen er det som regel i vinterhalvåret, luftvejsinfektioner er i omløb.

 

Men Corona-nedlukningerne har flyttet på sæson-sygdommene, forklarer han.

 

”Vi så, at der var et tidligt udbrud af RS-virus i efteråret, vi så influenza komme tidligere, end det plejer, og nu ser vi så coronavirus lidt senere, end vi typisk ville se det,” siger han.

Selvom samfundet tidligere lukkede helt ned grundet sygdommen, behøver du ikke længere lade dig teste for coronavirus ifølge Sundhedsstyrelsen.

 

Coronatests anbefales kun, hvis lægen har bedt dig om det, eller hvis du er 65 år eller ældre, gravid, eller har andre sygdomme, der gør at du er i særlig risiko for et alvorligt sygdomsforløb.

 

Anbefalingen er dog stadig, at du bliver hjemme, hvis du er syg.

DEKLARATION
Klik her for at se hele deklarationen.
Kilde: Nordjyske
Relaterede nyheder
Kontakt info
Pressenævnet
Tilmeldt pressenævnet siden 25. maj 2011
Tip os
Annoncer
CVR
43545841 - MinByDanmark ApS
Licens
Kontakt